Bristande luftkvalitet kan påverka hälsa, välmående och produktivitet. Nu släpper Interface Conscient, en unik kollektion av textila golvplattor vars utsläpp av VOC:s (Volatile Organic Compounds), en av de största källorna till dålig luftkvalitet inomhus, är praktiskt taget noll.

Forskning visar att vi tillbringar upp till 90% av vår dag inomhus, där föroreningsnivån kan vara upp till 100 gånger högre än utomhus. Conscient är skapad för att ge människor bästa möjliga luftkvalitet utan att kompromissa med varken design eller hållbarhet.

Textilplattan består av en unik sammansättning av garn, delvis biobaserat. Den unika sammansättningen minimerar antalet skadliga VOC:s samtidigt som den fångar upp små dammpartiklar som kan bidra till bristande luftkvalitet i en byggnad, eller kan irritera luftvägarna hos människorna som vistas i den.

Conscient-kollektionen har den klimatsmarta baksidan CircuitBac Green som standard. Dessutom klimatkompenserar Interface för produktens miljöpåverkan genom projektet Cool Carpet. Detta går i linje med Interface ambition att skapa koldioxidnegativa produkter och produkter som består av upp till 87 procent återvunnet och biobaserat material.

– Forskning från World Green Building Council visar att dålig luft inomhus kan påverka produktiviteten hos de som vistas i miljön med så mycket som 8–11 procent. Även om det finns mycket att ta hänsyn till när man optimerar luftkvaliteten i en byggnad, inklusive ventilation och filtration, så är tillgång till produkter som förenar design och hållbarhet en fördel i processen. Conscient bidrar till bättre luftkvalitet och därmed bättre hälsa, välmående och produktivitet,” säger Jan Peter van Deutekom, Product Portfolio Director på Interface.

Design

Kollektionen är designad med inspiration från naturen och kommer i sex olika färger. Kollektionen använder sig av en snyggt sliten look och kan kombineras med Interface LVT-golv.

Med slumpmässig installation som speglar naturens designmönster bidrar Conscient-serien till reducering av spill vid installation och nötta plattor kan bytas ut utan att man behöver oroa sig för färgvariationer.