Sju branschspecifika verktygsuppsättningar samt ny web- och mobilapp som gör det möjligt att arbeta var som helst, när som helst.

En AutoCAD. 750 000+ features, symboler och intelligenta objekt. Sju specificerade verktygsuppsättningar för bland annat byggnadsdesign, mekanisk konstruktion och elprojektering – i en produkt. Med nya AutoCAD 2019 får prenumeranter tillgång till en uppsättning branschspecifika verktyg som ökar både effektivitet och produktivitet genom att med enkelhet ta med sig jobbet dit det passar.
I AutoCAD 2019 ingår Architecture, Electrical, Mechanical, Plant 3D, MEP, Map 3D och Raster Design.
Architecture – specialiserade verktyg för att skapa planritningar, sektioner, uppställningar och andra
byggnadsritningar.

Electrical – lägger till funktioner för att skapa, ändra och dokumentera elektriska styrsystem.
Mechanical – adderar ett bibliotek med standardiserade delar och verktyg som gör det enklare att skapa, ändra och dokumentera mekaniska konstruktioner för tillverkningsindustrin.
Plant 3D – funktioner för att skapa P&ID-diagram och integrera dessa i en 3D-designmodell.
MEP – funktioner för att rita, konstruera och dokumentera ventilations-, el- och vvs-byggnadssystem.
Map 3D – integrerar GIS-topologi så att CAD och GIS-data kan användas vid planering, design och datahantering.
Raster Design – verktyg för raster till vektorkonvertering.

Med AutoCAD webbapp samt mobilapp kan man dessutom få tillgång till AutoCAD från valfri dator och skapa, redigera, visa och dela CAD-ritningar med hjälp av en webbläsare. Mobilappen gör det även möjligt att få uppdateringar i realtid och kunna förfina den senaste versionen direkt från exempelvis byggarbetsplatsen.
Apparna är tillgängliga med både Windows, Android samt iOS enheter och är optimerade för iPhone, iPad Pro och Windows Surface.