GT STRUDL är en konstruktionsteknisk programvara som ger användare en komplett designlösning för att skapa säkra och effektiva konstruktioner och samtidigt hantera en mängd komplexa scenarios i olika branscher, som till exempel energi, anläggningsarbeten, sjöfart och infrastruktur. 

Konstruktörer måste hantera bärighetskrav när de använder stål och betong och följa gällande föreskrifter och bestämmelser. ASCE 7-22 koden är den senast publicerade versionen, men ingenjörer måste ofta fortfarande följa bestämmelserna i ASCE 7-16 eller ASCE 7-10. Med den nya versionen av programvaran kan de designa, utvärdera och rapportera konstruktionstekniska system, oavsett storlek, i enlighet med över 25 internationella strukturella kod-standarder inklusive:

• ASCE-7, med möjlighet att generera vindlaster i öppna och slutna strukturer (inklusive sluttande tak) 

• AISC Code, med möjligheten att jobba med flera versioner och att återanvända samma fil för omarbetning. 

• Stöd för kärnkraftskoder, inklusive N690

Den nya versionen är fullt integrerad med Smart 3D, ISIP, CAESAR II, CADWorx Structure, Dimensional Solutions MAT 3D, samt SDS/ 2.

– Den nya versionen av GT STRUDL har utvecklats för att hjälpa konstruktörer leverera oslagbar säkerhet inom en rad viktiga branscher. Programvaran hjälper dem förbättra precision och tillförlitlighet i strukturella system och se till att alla föreskrifter och bestämmelser följs. Den förbättrar även samarbetet mellan byggnadsingenjörer, designers och konstruktörer som räknar på stress i rör, säger Ravindra Ozarker, Senior Product Owner på Hexagon. 

– Den nya versionen inkluderar också uppdaterade interna verktyg, har utökad integration med populära konstruktionsprogram, samt mer funktionalitet, vilket gör lösningen mer användarvänlig än någonsin tidigare.