PC-DMIS 2017 R1 lägger grunden för en mer fokuserad användarupplevelse och förbättrade arbetsflöden.

Hexagon Manufacturing Intelligence presenterar PC-DMIS 2017 R1, den senaste utgåvan av världens populäraste programvara för mätning. ”R1” står för ”Release 1” eftersom två större versioner är planerade för PC-DMIS under 2017, med kontinuerliga servicepaket-uppdateringar för att garantera att plattformen är så tillförlitlig som möjligt.

I PC-DMIS 2017 R1 är det lättare att få information om och hitta de nya funktionerna och förbättringarna i mjukvaran eftersom ett animationsfönster med ”Nyheter” visas när programmet startas första gången. Versionsinformationen har också utformats så att man lätt hittar den viktigaste informationen. Applikationsprestandan har optimerats för att göra dagliga uppgifter snabbare, såsom att starta upp och genomföra mätrutiner, kopiera och klistra in och importera filer. 

Denna version av PC-DMIS testar även ett nytt verktyg för Path Optimisation (banoptimering) som drar nytta av flertrådning på flerkärniga processorer, vilket gör banoptimeringen snabbare än någonsin. QuickMeasure-verktyget utökas med grundläggande scanning, och en ny mätstrategi för Autoelement plan möjliggör separata punktval. Valet av snabbfunktioner finns nu även tillgängligt i livevyn på optiska mätmaskiner. De förbättrade molnverktygen inkluderar nu: ett nytt skjutmåttsverktyg för tvåpunktskontroller som fungerar som ett fysiskt skjutmått, samt förbättrad zoom och rotation för portabla scanners där scanningdatan nu flödar jämnare in i det grafiska fönstret. Ett nytt alternativ för storleksdimensioner tillåter lokala och globala storlekar för ASME- och ISO-standarder, och en nytt mappningsverktyg förbättrar QuickFeature-kontrollen för mätrutiner med multisensor.

– Även PC-DMIS 2017 R1 följer den mätbara trenden mot ökad produktstabilitet och förbättrad användning, säger Ken Woodbine, produktserieansvarig för avdelningen Hexagon Manufacturing Intelligence Metrology Software. 

– Med den här versionen tar vi ännu ett stort steg framåt genom förbättringar som bidrar till att optimera alla produktens egenskaper.

Med PC-DMIS 2017 R1 lanseras även två nya tillbehörsapplikationer som är utformade för miljön på arbetsgolvet, Inspect och Notification Center (meddelandecenter). Inspect är en lättkonfigurerad plattform för att köra PC-DMIS-mätrutiner och visa rapporter, medan Notification Center gör det lättare för användaren att ha koll på flera inspektionsprocesser med hjälp av konfigurerbara varningar – inbyggda eller externa lampor och ljudhändelser på mätmaskinen.

PC-DMIS 2017 R1 finns tillgängligt för nedladdning direkt. Du kan få mer information hos din lokala försäljare eller representant för Hexagon.

Om Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillverkningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon, en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitet och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer. Företaget finns med servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter.