För att inviga årets altansäsong sätter det svenska träskyddsföretaget Sioo:x sin påstått oslagbara hållbarhet inför det ultimata testet, och utmanar alla konkurrenter i ett tolv år långt produkttest.

Skådeplatsen för matchen är en specialbyggd boxningsring av trä, där ena halvan behandlas med Sioo:x kiselbaserade träskydd. Den andra halvan är obehandlad, men Sioo:x uppmanar alla sina konkurrenter att anta utmaningen och helt enkelt åka dit och stryka på sin egen behandling.

Boxningsringen är placerad i Lofoten, och under tolv år kommer träytan utsättas för Nordnorges extremt tuffa klimat, vilket svart på vitt kommer visa hur väl de båda ytorna står pall mot vädrets makter. Matchen startar den 4 juni, och upplevs givetvis bäst för den som har vägarna förbi Lofoten, men livesänds också dygnet runt. På frågan varför man valt detta udda marknadsföringsknep svarar Herje Boström, VD och grundare av Sioo:x: – Vi vill helt enkelt bevisa att vi slår våra konkurrenter på alla punkter, och då krävs det mer än vackra ord och tomma produktlöften. Om 12 år får vi se resultatet svart på vitt!

Fakta:
 Sioo:x är ett unikt träskydd som bygger på en patenterad kiselformel som förenar sig med träet och skapar ett effektivt skydd efter en behandling som håller mycket längre än exempelvis träolja som kräver årlig påstrykning.