Kontakter med leverantörer och kunder, möten med innovativa tekniker och nya branscher – Elmia Subcontractor erbjuder ett smörgåsbord av möjligheter för konsulter.

Det menar Christian Hellgren, Regional Manager Sigma Industry South AB.

– Jag har jobbat i branschen i 20 år och varit med på mässan i princip lika många år, både som utställare och besökare, eftersom jag vet hur mycket det kan ge, säger Christian.

Som konsult kan man lätt hamna mellan två stolar. Du är anställd av ett konsultföretag och du arbetar på uppdrag av en kund – men frågan är vem som bjuder på tiden att besöka mässgolvet. För Christian Hellgren är det inget snack om saken.

Handplocka människor och kompetenser
– Jag uppmuntrar alltid mina anställda konsulter att ta tillfället i akt att besöka mässan. Det är en arena där du kan hitta nya leverantörer, spännande projekt och handplocka både människor och kompetenser. Det är också ett tillfälle där du faktiskt kan möta dina uppdragskollegor på ett lite mer avslappnat sätt, vilket är viktigt, säger Christian.

Han beskriver Elmia Subcontractor som en branschunik mässa som rymmer en osedvanlig bredd. En plats som därmed också ger utrymme för kompetensutveckling då du får ta del av det allra senaste inom olika tekniker.

Innovationer och föreläsningar
– Ibland söker man en viss produkt eller typ av leverantör, men på Elmia kan du också få upp ögonen för nya branscher och innovationer – AI, VR och IoT och uppkopplade maskiner – och det kan skapa nya idéer för befintliga projekt, säger Christian.

Det handlar om en kreativ miljö, helt enkelt. Något som Sigma Industry valde att utnyttja förra året genom en särskild träff för sina konsulter.

– Vi bjöd in till mingel och frukost. Den här träffen hade vi i närheten av Subcontractor Innodex där vi kunde ta del av innovationer och föreläsningar. Det blev ett sätt att mötas under annorlunda former, säger Christian.

Plats för interna möten
Sigma Group består av en rad ledande konsultföretag som tillsammans har ca 4500 medarbetare i 14 länder. Även här kan en mässa som Elmia Subcontractor erbjuda möjligheter.

– Det är svårt för oss att träffas internt när vi är så många, men förra året valde exempelvis Sigma Connectivity att ses på mässan och sedan gå ut och äta middag tillsammans när alla ändå var på plats. Sådana tillfällen är svåra att hitta annars, konstaterar Christian.

Mötesplats för rekrytering
Elmia Subcontractor har också blivit en mötesplats för rekrytering av nya konsulter.

– Förra året var det en av mina konsulter som tipsade mig om en ny kontakt. Vi hade ett möte där och då som ledde till en ny anställning för den här personen och det är väldigt roligt.