Dynabook Europe GmbH är glada över att kunna meddela att Satellite Pro E10-S valts ut som en av ett begränsat antal enheter som redan vid lanseringen kommer utrustade med Windows 11 SE, det helt nya operativsystemet designat för utbildning.

Microsofts val av denna enhet tydliggör ytterligare det starka förhållandet mellan Dynabook och Microsoft inom utbildningsområdet. 

Robust, budgetvänlig och specialbyggd

Satellite Pro E10-S tillkännagavs i mars 2021 och är en robust, budgetvänlig och säker 11,6-tumsenhet, specialbyggd för utbildningssektorn för att optimera inlärningsupplevelsen, samtidigt som den minskar bördan för IT-administratörer.

Satellite Pro E10-S har byggts med alla viktiga designfunktioner för att stå emot skolvärldens påfrestningar. Gummistötfångare skyddar enheten från potentiella stötar när datorn befinner sig på resande fot i skolväskor, samtidigt som de ger ytterligare grepp vid skrivbordet. Den bärbara datorns chassi har förstärkts för att motstå tryck och potentiella fall från en standardskrivbordshöjd. Förstärkt laddningsport, gångjärn och det nydesignade spillbeständiga tangentbordet med  mekaniskt förankrade tangentkåpor har också testats noggrant för att ge ytterligare hållbarhet, även efter långvarig användning. E10-S kan också öppnas 180 grader för enkel skärmdelning och för att förhindra gångjärnsskador. Med sin fläktfria design, är datorn en tyst följeslagare i alla klassrum.

Windows 11 SE, byggt för studenter, optimerat för administratörer – tillgängligt överallt

Det helt nya operativsystemet Windows 11 SE är en molnversion skräddarsydd för utbildning, med fokus på elever från grundskola till gymnasieskola. Operativsystemet är en strömlinjeformad version av Windows 11 och levererar förenklade upplevelser, utan distraktioner genom Simple Start och app-layouten, sitt fokus på webbanvändarupplevelser och optimerad app-windowing. Det molnoptimerade operativsystemet använder endast molnidentiteter. Användarfiler sparas i molnet (via OneDrive) och är tillgängliga även offline och on-demand.

Dessutom finns inbyggda funktioner för elevers integritet och säkerhet för att stötta digital undervisning. Windows 11 SE tillhandahåller omfattande innehållsfiltrering och SmartScreen, för att komplettera Satellite Pro E10-S-enhetens hanterbarhet och säkerhetsfunktioner. Enheten är konfigurerad via Microsofts Intune for Education, inklusive Windows Autopilot, vilket gör det enkelt för IT-utbildningsadministratörer att förkonfigurera, underhålla och till och med pensionera bärbara datorer för elever och lärare med liten eller ingen infrastruktur.

– Vi har över trettio års erfarenhet inom utbildningssektorn och är stolta över att Microsoft har erkänt Satellite Pro E10-S som en lanseringsenhet för Windows 11 SE, vilket ytterligare understryker de starka utbildningsuppgifterna för denna enhet och det bredare Satellite Pro-sortimentet, säger Damian Jaume, VD för Dynabook Europe GmbH, och fortsätter: 

– Satellite Pro E10-S har konstruerats noggrant med utmaningarna i dagens klassrum i åtanke, så att både lärare och elever vet att de kan lita på den att stödja framgångsrik, oavbruten inlärning. Liksom våra andra utbildningsfokuserade enheter är Satellite Pro E10S fortfarande tillgänglig med Windows 10 Pro Education förinstallerat – så våra utbildningskunder kan välja den enhet som bäst passar deras strategi för enhetshantering. 

– Med Dynabooks arv inom innovation syftar detta partnerskap till att driva differentierade upplevelser och stödja lärande var som helst, genom att ge utbildare kraften att låsa upp kreativitet, främja lagarbete och tillhandahålla en enkel och säker lösning som är byggd för distansutbildning och hybridutbildning, säger Kurt Petersen , General Manager, Global Device Partners, Microsoft.

Satellite Pro E10-S med Microsoft Windows 11 SE kommer att vara tillgänglig globalt från första kvartalet 2022.