Apple Entrepreneur Camp drar igång samtidigt som intäkterna för apputvecklare slår nya rekord

Det inledande passet erbjuder unik tillgång till Apples labb, tekniker och expertis inom företag och marknadsföring

Apple slår för första gången upp dörrarna för elva apputvecklingsföretag som har grundats av kvinnor och som deltar i invigningen av Entrepreneur Camp. Programmet har utformats för att ge kvinnliga apputvecklare de verktyg de behöver för att blomstra i dagens globala appekonomi. Sedan App Store lanserades 2008 har utvecklare tjänat 120 miljarder US-dollar – mer än en fjärdedel av det bara det senaste året

Entrepreneur Camp är den första av sitt slag i branschen – ett två veckor långt tekniklabb där deltagarna får jobba praktiskt en och en med Apples experter och ingenjörer för att ta ett stort kliv framåt med sina appar. Programmet omfattar även pass om design, teknik och marknadsföring på App Store samt löpande vägledning och support från en representant från Apple Developer Relations. Programmet ger utvecklarna möjlighet att dra nytta av banbrytande Apple-teknik, såsom optimering för A12 Bionic-chippet, integrering av Core ML, chansen att bygga nya upplevelser med ARKit med mera. Alla företag som deltar får dessutom två biljetter till WWDC och ett års kostnadsfritt medlemskap i Apple Developer Program.

– App Store är den nya shoppinggatan, och kreativa utvecklare drar nytta av den globala appekonomins enorma potential.

  • Tidigare behövde man ofta investera i driftkostnader, lager och butikslokaler när man startade ett litet företag. Idag öppnar sig en hel värld av möjligheter om man har lite kodningskunskaper och entreprenörsanda, säger Esther Hare, Apples Senior Director för Worldwide Developer Marketing och sponsor inom Women@Apple.
  • App Store är den nya shoppinggatan, och kreativa utvecklare drar nytta av den globala appekonomins enorma potential. Vi hoppas att det här programmet bidrar till att inspirera kvinnor världen över att lära sig att koda, få kontakt med andra iOS-utvecklare och bli en del av den blomstrande appekonomin.

Entrepreneur Camp kommer att hållas varje kvartal med deltagare från upp till 20 appföretag i varje omgång. För att få delta i programmet måste appföretaget ledas eller ha grundats, helt eller delvis, av en kvinna samt ha minst en kvinna i produktutvecklingsteamet. De måste även ha en fungerande app eller prototyp.