Östersunds FK (ÖFK) bygger ut sin norra läktare rekordsnabbt. På endast fyra och en halv vecka lyckades den lokala entreprenören Martinsons utöka läktarens kapacitet med 1745 sittplatser. Framgångsrecept för byggnationen är en mångårig erfarenhet av projekteringsverktyget Tekla Structures och användning av BIM-teknik vilket resulterade i både kortare projekteringstid och snabbare byggprocess.
 
När ÖFK kvalificerade sig till säsongens gruppspel i Europa League tvingades klubben välja mellan att spela hemmamatcherna på annan ort eller att rekordsnabbt bygga ut läktaren på Jämtkraft Arena. För att uppfylla UEFA:s (europeiska fotbollsassociationen) krav behövde ÖFK bygga ut sina läktare med 1700 sittplatser på endast sex veckor. Med hjälp av BIM-teknik och entreprenören Martinsons lyckades man lösa utbyggnaden på blott fyra och en halv vecka.
I normala fall innebär en utbyggnad av en läktarsektion av den här omfattningen en arbetstid på minst 20 veckor. Men beslutet att återanvända den gamla Tekla-modellen från 2007 när Jämtkraft Arena byggdes gav Martinsons möjlighet att effektivisera arbetet så till den grad att produktionen av material kunde påbörjas redan samma vecka som beställningen gjordes. Tack vare Tekla-modellen kunde antalet fel för montörerna på plats minimeras under konstruktionsfasen. 
 
I projektet har Martinsons ansvarat för projekteringen, produktionen och montaget av breddningen samt förlängningen bakåt i limträ. På plats har NCC varit ansvarig totalentreprenör och producerat plintar, asfalterat och hanterat det utöver själva läktarstommen.
 
Förutom att bygga ut läktaren har ÖFK även breddat konstgräsplanen och asfalterat arenaområdet för att uppnå UEFA:s krav.