Protolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitet

Världens snabbaste digitala tillverkare av skräddarsydda prototyper och delar i små volymer, lanserar i veckan sin nya och innovativa e-handelsplattform i Europa.

Den nya plattformen är ett svar på det hela tiden ökande behovet av snabbare produktutveckling, mer utvecklade projektledningsverktyg och fler valmöjligheter. I en värld präglad av tillverkning på begäran erbjuder den nya plattformen en mer effektiv och omfattande resurs för utvecklingsingenjörer idag och i framtiden.

Lanseringen kommer dessutom i en tid då teknik- och tillverknings-branscherna runt om i världen brottas med extrema utmaningar på sina respektive marknader, såväl som i leveranskedjan.

Bjoern Klaas, Vice President med ansvar för Protolabs i Europa säger:

– Dagens fokus ligger mer än någonsin på snabbhet och att se till att nya produkter är antingen först ut på marknaden, eller färdiga då slutkunden behöver dem. Det är därför väldigt spännande att kunna lansera vår helt nya e-handelsplattform i Europa den här veckan.

Den nya digitala plattformen gör det betydligt enklare för användare att hantera sin prototyp- och on-demand-tillverkning. Liksom den tidigare plattformen ger den en analys och kostnadsofferter för tillverkningen av delar (Design for Manufacturability DFM). Men den nya plattformen har ett mer intuitivt, användarvänligt och ännu snabbare gränssnitt.

Den nya plattformen ger användare möjlighet att skapa projekt med många uppladdningar, offerter kan delas med arbetskollegor, kostnadsberäkningar baserade på projektspecifikationer visas i realtid, och plattformen kan användas för alla Protolabs tre tillverkningstjänster  – 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning – allt på samma plattform.

För att hjälpa kunder välja mellan prototyp- och on-demand-tillverkning i  Protolabs tjänst för formsprutning, har den nya plattformen ett prisverktyg som jämför de båda alternativen mot varandra. Verktyget ger användare total översikt över kostnaderna – där priset visas i realtid i takt med att antalet delar ändras.

Den nya tjänsten för on-demandproduktion inkluderar stöd för verktygstillverkning (bridge tooling), insatser för att hantera akuta supply chain-problem samt stöd under hela produktens livscykel. Kunder kan även dra nytta av garanterat livslångt underhåll och ägarskap av formar.

Via produktionsanläggningar på tre kontinenter hjälper Protolabs sina kunder accelerera produktutvecklingen inom en rad branscher inklusive fordons- och flygindustrin, medicin, tung industri samt elektronik. Andra nyligen genomförda investeringar är bland annat en expansion av det Europeiska huvudkontoret i Telford, Storbritannien för att stödja en ökad efterfrågan på CNC-bearbetning och formsprutning, samt en investering för bygget av en helt ny anläggning för 3D-printning i Putzbrunn, Tyskland.