Mimaki lanserar nya 100-serien – två nya rulle-till-rulle storformatskrivare till den europeiska marknaden

Mimaki presenterar idag nya 100-serien där två instegsmodeller introduceras: UV-printern UJV100-160 samt solventprintern JV100 -160. Båda ger högkvalitativa utskrifter med hög produktivitet – till en minimal kostnad för användaren. Båda maskinmodellerna är suveräna för en mängd applikationer, både för inomhus- eller utomhusbruk. JV100-160 använder det nyutvecklade, snabbtorkande eco-solventbläcket AS5. Detta nya bläck minskar kornighet och möjliggör fina detaljer även när du skriver ut bilder med stora volymer bläck. AS5 har också en överlägsen reptålighet och hållbarhet utomhus! 

Mimakis UJV100-160 använder ett av de billigare UV-bläcken, LUS-190, som härdar omedelbart efter exponering med UV-ljus. Hanteringen blir snabbare, utan behov av avgasning efter utskrift. LUS-190-bläcket kan användas till både PVC och obestruken printmedia som PET-film och papper.

Båda skrivarna i 100-serien använder Mimakis nyutvecklade Dot Adjustment System för en effektiv utskriftsprocess. Droppjusteringar görs normalt manuellt vid byte av printmedia, men den nya funktionen utför automatisk justering av dropposition. Detta för dubbelriktad utskrift och kompensation för mediematning för perfekta justeringar och därmed utskriftskvalitet.

Simon Nyman, produktchef hos Signcom som är Mimakis distributör i Norden, berättar: – Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt, kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris. Dessutom hjälper vi till under hela processen från rådgivning till installation och ger tips och inspiration på vägen.

Mimakis kärntekniker som NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) och MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4) finns med som standardfunktioner för att ge en kontinuerlig och pålitlig produktion. Mimaki har också inkluderat sin nya RIP-programvara ”RasterLink7” i serien. Med den här nya motorn kan RIP-tiden minskas med upp till 25%. Som om det inte vore nog har variabel datautskrift och favoritinställningar lagts till i den här kostnadsfria RIP:en, allt för enklast möjliga handhavande.

UJV100-160 kommer att vara tillgänglig i december 2020 och JV100-160 i januari 2021.

Om Mimaki

Mimaki är en av de ledande tillverkarna av bläckstråleskrivare och skärare i storformat för skylt-, grafiska-, industri- och textilbranscherna. Mimaki utvecklar hela produktsortimentet inom hårdvara, programvara och tillhörande förbrukningsartiklar, såsom bläck och skärblad.

Om Signcom

Signcom, Sign Communication Sweden AB, är exklusiv återförsäljare för Mimaki i Norden och ledande leverantör av maskiner, förbrukningsmaterial, programvaror och tjänster för allt inom skylt- och storbildsframställning samt gravyr, märkning och fräsning. Läs mer på www.signcom.se.