Det kostnadsfria verktyget gör det möjligt för företag i alla storlekar att anpassa hur deras information visas i olika Apple-appar 

Apple presenterade idag Apple Business Connect, ett gratis verktyg som gör det möjligt för företag i alla storlekar att ta sitt platskort i anspråk och anpassa hur viktig information visas för mer än en miljard Apple-användare i Kartor, Meddelanden, Plånbok, Siri och andra appar. 

– Vi skapade Business Connect för att förse Apple-användare runtom i världen med aktuell information om platser där de kan äta, handla, besöka med mera, säger Eddy Cue, Senior Vice President of Services på Apple. Apple Business Connect ger varje företagare de verktyg som behövs för att komma i närmare kontakt med kunderna och ta kontroll över hur miljarder människor kan se och ta del av deras produkter och tjänster varje dag.

Närmare kontakt med kunderna i appen Kartor

Med Business Connect kan företag runtom i världen nu hantera sin information direkt på det interaktiva platskortet i appen Kartor. De kan till exempel lägga till och uppdatera bilder och logotyper, välkomna kunder att exempelvis beställa mat eller göra en bokning direkt i appen Kartor samt visa aktuella erbjudanden.

Med den nya funktionen Showcases på platskortet kan företag visa kunderna olika erbjudanden och annan relevant information, till exempel den aktuella menyn, produktrabatter och mycket annat. Företag kan enkelt uppdatera sin information i Showcase-delen av platskortet genom Business Connect. Showcases blir tillgängligt för företag i USA idag och under de kommande månaderna i resten av världen. 

Företag kan också förse kunderna med praktisk information genom att visa hur de till exempel kan beställa livsmedel via Instacart, göra hotellbokningar via booking.com eller boka bord via OpenTable med mera, direkt från platskortet i Kartor – med bara ett enkelt tryck.

Anmälan till Business Connect

Företagare kan använda sitt befintliga Apple-ID eller skapa ett nytt för att anmäla sig till Business Connect på webbplatsen för självbetjäning från vilken dator som helst. När ett företag är inloggat och Apple har verifierat företaget kan företaget ta sin plats i anspråk och börja uppdatera och anpassa sitt platskort, helt gratis.

Företag som finns på flera platser kan använda sig av Apples Business Connect API för att enkelt förse Kartor med aktuell och korrekt information i stor skala genom företag som hanterar varumärkeshantering som Reputation, Rio SEO, SOCi, Uberall och Yext.

Apple-verktyg för små företag

Apple utformade Business Connect med mindre företag i åtanke för att kunna erbjuda samma tillgång och möjlighet till att anpassa sin digitala närvaro som globala varumärken. Business Connect kompletterar andra Apple-tjänster som har utformats i syfte att hjälpa små företag att växa och nå ut till fler kunder. En av tjänsterna är Tap to Pay on iPhone, som gör det möjligt för företag att smidigt och säkert ta emot Apple Pay-betalningar, kontaktlösa betalkort och andra digitala plånböcker genom ett enkelt tryck på iPhone. Business Essentials är en annan tjänst som företag kan prenumerera på för enhetshantering, support dygnet runt och molnlagring.