Den 11 december står Icehotel klart där 19 konstteam skapat sviter och en ceremonisal. För de som inte kan resa just nu finns möjlighet att ta steget in i Icehotels värld genom en interaktiv AR-upplevelse på Instagram och utforska rummen med dess konst oberoende var man befinner sig i världen. Varmt välkommen till en digital konstupplevelse!

Ett vanligt år kommer gäster från hela världen för att besöka Icehotel, men just i år är det annorlunda. Icehotel är öppet som vanligt och välkomnar

besökare till en upplevelse bland vacker natur och gnistrande iskonst – men alla kan inte resa hit i år. Därför har Icehotel skapat en interaktiv upplevelse där de som inte kan resa någonstans just nu ändå kan uppleva Icehotel, genom ett AR-filter i mobiltelefonen.   

 – Vi vet hur många som längtar efter att resa och tyckte att det vore roligt att se till att Icehotel-upplevelsen kommer ut i världen för de som kanske inte kan komma hit just nu. Då föddes idén att skapa en virtuell resa med hjälp av AR-teknik, säger Malin Franck, VD på Icehotel.  

Pionjärsandan lever vidare sedan starten 1989

Den interaktiva upplevelsen har tagits fram tillsammans med den digitala byrån DVA Studio. Genom ett Augmented Reality filter på Instagram kan du hacka dig in i konstsviterna och stiga rakt in i konstverken.   

– Icehotel som idé är innovativ, och de har sedan starten 1989 alltid varit banbrytande i sitt arbete. Nu tar vi hjälp av ny teknik för att kommunikationen ska fortsätta i samma anda. Med hjälp av Icehotels existerande kanal på Instagram skapar vi nu upplevelser i Augmented Reality. Med enkel interaktivitet kan alla med Instagram, var som helst, öppna upp en portal rakt in i Icehotels värld av is och snö, säger Bo Gustafsson, Creative Director DVA Studio.

Iskonst och arktiska äventyr på plats i Jukkasjärvi
Icehotel har öppet och följer rekommendationerna för att skapa en så trygg och säker upplevelse för såväl gäster som medarbetare. Förutom äventyrliga aktiviteter som snöskoter och hundspann kan besökarna se fram emot att avnjuta prisbelönt mat, ta en drink i Icebar by Icehotel och prova på isskulptering. Dessutom kan gästerna stiga in i ceremonisalen “Skogen” eller någon av de

18 olika konstsviterna, exempelvis en svit fylld av typografisk konst eller locka fram lekfullheten i en värld full av leksaker av is och snö. I sviten ”Sauna”, välkomnas gästerna till en (iskall) bastu. Om temperaturen inte är till belåtenhet där, kan kallt bytas till varmt med en bastuupplevelse i det privata relaxrummet som hör till alla deluxesviter.   

 

Foto: Icehotel