De är en av Europas ledande leverantörer av elektronikkomponenter. Nu kommer Rutronik till Elmia Subcontractor för första gången, laddade för att hjälpa nya kunder till smarta lösningar inom IoT.

 

– Vi kommer att finnas med som utställare, hålla föredrag och även visa flera kunddemonstrationer. Rutronik har en bredd som kan attrahera många och vi tror att Elmia Sucontractor är rätt mässa för oss, nu när vi expanderar i Sverige och söker nya kunder, säger Alexander Dymér, country manager Rutronik Nordic AB.

– Jag har jobbat inom företaget ett tiotal år, tidigare på marknads- och tekniksidan. Sedan jag tagit över som country manager har jag tittat på nya vägar för oss att nå ut och jag har hört positiva saker om Elmia. Därför väljer vi att satsa i år, förklarar Alexander.

Växer med återtåg av kunder till Sverige

Företaget med rötter i södra Tyskland grundades 1973. 2005 etablerades Rutronik Nordic AB  och koncernen har under årens lopp växt från enmansbolag till globalt företag med 1700 anställda. Just nu är man inne i en expansiv fas här i Sverige.

– Vi har sett en organisk tillväxt de senaste åren, inte minst genom återtåget av kunder som fått kalla fötter vad gäller tillverkning i Asien och nu investerar allt mer i tillverkning här hemma i Sverige, berättar Alexander.

Mässfokus på Rutronik Smart

Rutronik har fyra vertikala marknader: Automotive, Embedded, Power och Smart – och det är framför allt Rutronik Smart vi kommer att få se mer av under Elmia Subcontractor.

– I dagligt tal kallas det för IoT. Vi levererar sensorer, trådlösa komponenter, ja allt som har med uppkoppling att göra, säger Alexander.

Med fyra segment inom Rutronik Smart – Health, Home, Tracking och Retail – räknar man med att attrahera en bred kundkrets.

Produktutveckling och teknikintensiv support

Kundbasen idag rör sig framför allt inom industri, medicin och professionell fordonsstyrning. Rutronik bistår slutkunder i produktutveckling med sourcing av allt ifrån passiva och elektromekaniska komponenter till displayer, kretsar och trådlösa teknologier. Mycket handlar också om teknikintensiv support och logistiklösningar gentemot kontraktstillverkare.

 

Rutronik ställer ut i anslutning till IoT Arena.