Vimmerbyhus med Joakim Ivarsson i spetsen tar nu steget och väljer Vertex som ny CAD leverantör. Med en målsättning att ge sina kunder en ännu mer flexibel valmöjlighet samt att även sänka projekteringstiden och eliminera felkällor ligger som grund för detta beslut. Just att få kunderna att kunna justera och anpassa husen efter eget önskemål i en snabbfotad organisation kommer skapa stort värde för Vimmerbyhus många kunder. Just Vertex BD förmåga att kunna generera ut all BIM-information på ett sätt som övrig organisation hos Vimmerbyhus önskar ta emot den ger stort värde i processen.

Joakim Ivarsson, VD Vimmerbyhus: Tillsammans med Vertex och deras mjukvara med enorma möjligheter till kundanpassningar kan vi ge slutkunden rätt förutsättningar att skapa sitt drömhus. Att sedan effektivisera projekteringstiden och kunna visualisera samt automatisera arkitekt- och konstruktionsprocesser möjliggör vi en ökad kapacitet, utan att öka belastningen på personal. Vi ser fram emot att ta ytterligare ett steg i rätt riktning för våra kunder och medarbetare för att möta framtidens krav och drömmar.

Roger Johansson, Branch Manager Vertex: Vimmerbyhus har visat stor beslutsamhet i processen att skapa en försäljning och projekteringsmodell som verkligen i första hand gynnar deras slutkunders flexibilitet i sina köp av Vimmerbyhus. Med det stora engagemang som personalen hos Vimmerbyhus visat kring detta så kommer denna driftsättning bli väldigt effektiv. Ska bli väldigt roligt att börja jobba ihop.