Interface, tillverkare av hållbara, textila golvplattor, lanserar nu kollektionen Global Change i samarbete med produktdesignern Kari Pei.

Global Change är Interface mest omfattade kollektion hittills där man har blandat biophilisk design med traditionella textila golvplattor. Kollektionen består av sju olika utföranden i sex färgkombinationer. Hela kollektionen är inspirerad av naturen.

Progression I, Progression II och Progression III, kollektionens övergångsplattor, består av tre graderade bastexturer och kommer i tre olika prisgrupper och lugghöjder. Glazing och Shading är inspirerade av hur trädens lövverk skuggar marken medan Raku och Ground har fått sin inspiration från jorden sprickor. Tillsammans med kollektionens har Interface design team tagit fram sex spännande färgpaletter; Eclipse, Evening dusk, Desert shadow, Fawn, Daylight och Morning mist.

– Global Change tar slutanvändaren på en resa från skog till kust och erbjuder en vacker estetik samtidigt som kollektionen levererar modulär mångsidighet och funktionalitet, säger Kari Pei, Designer på Interface.
Naturinspirerad design
Global Change återspeglar människans behov av att vara nära naturen. I offentliga miljöer kommer man nu att kunna införa biofiliskt inspirerade golv som har en bevisad positiv effekt på anställdas välmående på arbetsplatsen. Studier gjorda av Interface har visat att biophilic design ökar välmåendet på arbetsplatsen med15 %, produktiviteten med 6 % och kreativiteten med 15 %.
Kollektionen är även designad så att den ska passa in med Interface befintliga golv som till exempel deras senaste lansering av vinylgolv, LVT. Detta ger designern en flexibilitet att skapa ett golv helt utan skarvar. Då textilplattorna kommer i moduler kan användaren lätta ta bort eller ersätta en platta om det skulle behövas. I linje med Interface hållbarhetsåtagande tillverkas Global Change av återvunnet material och har i dagsläget den lägsta klimatpåverkan av alla Interface produkter.
Vad är biofilisk design?
Biofili är läran om hur naturens element påverkar vårt välbefinnande. Biofilisk design strävar efter att behålla individens närhet till naturen i de miljöer vi lever och arbetar i varje dag. Det är ett svar på människans behov att vara nära naturen och strävar efter att återskapa en naturlig känsla i miljöer skapta av människan.