Här följer det en mera teknisk beskrivning av produkterna. Om själva företaget har vi skrivit i förra Nyhetsbrevet, hela artikeln finns så klart även på www.ritnytt.com.

Add Norths produktportfölj i övrigt består av tre segment, där samtliga håller en lägre diametervariant på under 0,025mm än branschen i övrigt :

add:basic är bulkfilament som är bra för nybörjare och enkelt att använda om du inte behöver några specifika egenskaper. Du kanske vill skriva ut en figur eller göra en testutskrift, då passar den perfekt. Går även att få till en halvmatt yta vid rätt temperatur.
 
add:layer är mellansegmentet och här kan du ställa högre krav på ytfinish och hållfasthetsegenskaper. Här går det att få till en helt matt yta. Det finns även fler färger att välja på och går att använda till flera typer av utskrifter.
 
När det kommer till add:pro handlar det om prestandamaterial för erfarna användare. Här kan höga krav ställas på exempelvis temperaturtålighet och slagtålighet.

Framöver satsar företaget framför allt på att göra 3D-printingen ännu mer hållbar, både i teknisk och miljömässig mening. Förutom Cellulosa-plast och cirkulärt flöde av spillmaterial i re:add-konceptet, fokuseras mycket resurser på materialutveckling för att presentera ännu starkare material för kunder med höga krav på hållfasthet och andra liknande applikationsegenskaper. En ny linje kallad X-PLA har precis släppts, där alla de negativa printegenskaperna hos PLA har reducerats samt ytan är matt. Sedan ligger en geografisk expansion till de nordiska grannländerna samt nyinvesteringar i mer produktionskapacitet som nästa steg på företagets utveckling. Att 3D-printingen är här för att stanna råder det inga tvivel om.