Det ska vara enkelt att sätta upp lampor. Det var grunden till CableCups uppfinning, en takkopp av elastisk plast. Nu har de vidareutvecklat konceptet till justerbar Loop med ny lamphållare och att belysningen dessutom kan styras via en App.

 

– Vi döpte företaget efter vår första uppfinning, takkoppen som ofta varit ett bekymmer när man hänger upp lampor i taket. Koppen som skruvades fast i sladden ville aldrig riktigt ligga mot innertaket. Därför tillverkade vi en vändbar kopp som du bara vänder upp när monteringen är klar. Den sitter som ett smäck, säger Jonas Algotsson, vd och grundare till CableCup i Ljungskile på Västkusten.

 

Företaget bildades 2009 och är något av en banbrytare inom belysningsbranschen. Det är första gången de ställer ut på Light + Buildningmässan, efter rekommendation. De uppfinner, tillverkar och säljer internationellt. Den elastiska gummiplasten har de hämtat från bilindustrin. Produkten finns i olika färger och är smart och enkel att montera.

 

CableCup Atmos är en ny produkt där man kan dimma lampan utan att behöva installera en timmerfunktion i väggen. Ljuskällan dimmas upp och ned genom en App som man laddar ner gratis från nätet på sin smartphone. Det går även att ställa in tid då man vill att lampan skall lysa utan att själv behöva vara i närheten av lampan. Detta är framtidens timer utan klickljud.

 

– Det är en trend med nakna lampor. Därför har vi tagit fram en serie nya lamphållaren som du kan justera höjden med hjälp av en ögla på lamphållaren och på så sätt få den höjd du önskar utan att koppla loss i taket. En smart och enkel lösning, säger Jonas Algotsson och demonstrerar.

 

Bildtext:

Genom en App går det lätt att reglera och tidsinställa ljuset på din CableCup Atmos från en smartphone.

 

Av Kim Hall