Hexagon’s Asset Lifecycle Intelligence Division presenterar  den senaste versionen av sin ledande produkt CADWorx 23 Plant Design Suite, en heltäckande lösning som hanterar utmaningarna i branscher som jobbar med datorstödd design (computer-assisted design (CAD) och konstruktion (CAE). Produktsviten ökar produktiviteten tack vare förbättrad kompatibilitet och optimerade arbetsflöden.

CADWorx Design Suite är en heltäckande programvaruserie för anläggningskonstruktion med integrerad intelligent konnektivitet för ritningar/databaser, avancerad funktionalitet för automatisering och användarvänliga verktyg. Den nya versionen ger konstruktörer och designers en optimerad och effektiv CAD-upplevelse, sömlös kompatibilitet och förbättrad funktionalitet.

Höjdpunkter i CADWorx 23 Plant Design Suite:

Oöverträffad kompatibilitet. Användare av CADWorx Plant Design Suite kan direkt börja använda förbättringarna och den uppgraderad funktionaliteten i den senaste CAD-plattformsversionen, utan att behöva vänta. Plattformen är dessutom fullt integrerad med BricsCAD® v23, AutoCAD® 2023 och 2024. 

Förbättringar av funktionalitet. Flera moduler har avsevärda förbättringar: 

• Modulen för 2D-framställning har omarbetats vilket ger förbättrad prestanda och stabilitet. 

• CADWorx Equipment introducerar funktionalitet som gör det möjligt att fästa generella munstycken för ökad flexibilitet i konstruktion och modellering av utrustning.

Dessa förbättringar ger större möjligheter för konstruktörer och designers att skapa mer invecklade och exakta konstruktioner som lever upp till industrikrav.

Ökad användarvänlighet och konfiguration. Den nya versionen erbjuder ny funktionalitet för att ytterligare automatisera arbetsflöden:

• Användare kan nu ladda upp lastkonfigurations-filer (CFG) från kommandoraden för Plant, Structure, Equipment och P&ID-modulerna, vilket förenklar setup och konfigurering och ger ett mer effektivt arbetsflöde. 

• CDR publicerings-alternativet stöder nu alla komponenttypers egenskaper i CADWorx Equipment, vilket möjliggör publicering av omfattande RD och BIM-projekt. 

• En ny kommandoradfunktion ger användare möjlighet att ändra mallen för Bill of Materials (BOM) över hela CADWorx Plant Design-sviten och därmed förenkla konfigureringsprocessen.

Effektivitet i konstruktionsprocessen. Som svar på feedback från användare, har den nya versionen försetts med möjligheten att överföra processlinjenummer från PIDVIEW till Plant Modelling, vilket minskar manuella åtgärder och säkrar sammanhängande design. PIDVIEW-modulen låter dessutom användare införa komponenter som matchar särskilda typer och valda egenskapsvärden, för att öka produktivitet och noggrannhet. 

Wally Elarusi, Product Owner, CADWorx, säger: I dagens konkurrensutsatta värld står industrier inför många utmaningar när det gäller CAD-design och konstruktion. Den här releasen av CADWorx 23 Plant Design Suite syftar till att erbjuda en förbättrad CAD-miljö, adressera problemområden inom industridesign och ge konstruktörer och designers bättre kompatibilitet, stabilitet och optimerad funktionalitet för arbetsflöden.

Peter Van Der Weijde, Vice President EMIA, Hexagon CADWorx och Analysis Solutions: Den här nya releasen är ett bevis på Hexagons kundcentrerade fokus vad gäller utveckling. Våra kunder kan rösta på vilken funktionalitet de vill att vi prioriterar i vår utveckling. Resultatet är att vi kan inkludera ny funktionalitet som värderas högt, erbjuda oöverträffad kompatibilitet och lägga stark betoning på att svara på feedback från kunder och åtgärda fel eller problem snabbt över en bred grupp industrier och erbjuda en mer tillförlitlig och effektiv upplevelse.