Vare sig du arbetar på kontor eller sitter framför datorn hemma, så spenderar vi många timmar framför skärmen varje dag. Kevin Yang, teknisk produktchef på Philips skärmar i Europa, ger sina fem bästa tips på vad du bör veta och ska tänka på när du väljer skärm.
 
1. Välj rätt panel: Det finns olika paneltyper på marknaden som lämpar sig bättre beroende på användningsområde. Många tror att dagens IPS och VA-paneler har samma nyckelfunktioner som de tidiga modellerna som kom ut för 20 år sedan. Detta stämmer dock inte, en IPS skärm har idag en alldeles utmärk responstid och är dessutom multifunktionell, till skillnad från de tidigare skärmarna. VA-skärmar har inte längre sina tidigare problem med färgkvalitén och vissa modeller idag är utrustade med Quantum Dot-teknik som till och med ger bättre färgåtergivning än vissa IPS-paneler. De har även snabbare svarstider vilket de tidigare modellerna saknade. 
2. Har uppdateringstiden betydelse?: Uppdateringstiden är en viktigt aspekt när du ska välja skärm, dock beroende på vilket behov du har. De flesta klarar sig gott och väl med en skärm med 60 Hz. Idag finns det inga filmer eller annat material som en vanlig användare skulle behöva en snabbare skärm till. Om du däremot är gamer och känner att du vill ha en snabbare skärm är modeller med 144Hz det bästa valet.
3. Välj en ergonomisk skärm: För högt placerad skärm ger lätt värk i nacke, axlar och huvud. Om du inte kan reglera stol eller skrivbord bör du välja en skärm som du kan reglera höjden på.  Det skall även vara möjligt att vrida och vinkla bildskärmen, så att synvinkeln blir korrekt. Du ska utan problem kunna läsa på den eller se en film, så utifrån var skärmen är placerad bör du fundera på vilken storlek på skärm du behöver. Har du en gammal skärm är ett bra tips att byta äldre bildskärmar mot nya platta skärmar av LCD-typ.
4. Rätt skärm till arbetet: Att välja skärm till arbetsplatsen beror på vad de anställda har för behov. Men generellt så spenderar vi mycket tid framför skärmen idag och en skärm som är flimmerfri och/eller som utsöndrar en mindre mängd blått ljus är bättre för att minska risken för huvudvärk och trötthet. Dessutom är kantlösa skärmar en god idé om man vill kunna använda flera skärmar bredvid varandra.
5. Rätt skärm för hemmet: När det gäller skärmar för hemmabruk så är en relativt vanlig skärm med full HD-upplösning ett säkert kort. Den klarar av det mesta från serie-tittande, textbehandling eller att slösurfa på internet. Om du är en gamer så kan en skärm av större modell dock vara att föredra.
 
 
Denna skärm, Philips 328E8, är en bred böjd skärm med utmärkt färgåtergivning tack var Ultra Wide-Color teknik. Den har full HD-upplösning och passar för hemmabruk eller för professionella användare.