Som Nordens ledande betallösning för personalförmåner, slår sig nu Epassi samman med ännu en lovande marknad. Tillsammans med italienska Eudaimon, ledande inom corporate welfare (välfärdstjänster för företag) i Italien, stärker de Epassis närvaro i Europa. 

Epassi tog sitt första kliv utanför Norden i april tidigare i år genom förvärvet av Storbritanniens största hälso-och friskvårdsnätverk Incorpore ltd. Nu intar koncernen ännu en viktig europeisk marknad – Italien. Detta genom att slå samman med Eudaimon, ledande i Italien inom corporate welfare, med mer än 600.000 användare och 750 kunder. Sammanslagningen innebär att Epassi intar en strategiskt viktig position i ett av de mest framåtskridande länderna inom välfärdstjänster för anställda och deras familjer. 

– Sammanslagningen med brittiska Incorpore var ett viktigt steg för Epassis fortsatta tillväxtsresa. Och framgången motiverade oss ännu mer till att bredda vår position – denna gång i Europa. Italien är en mycket lovande marknad för personalförmåner och blev därför ett självklart nästa steg för Epassis digitala lösningar. Eudaimons lokala fäste och ledande position blev den perfekta matchen för oss, säger Åsa Severgårdh, vd på Epassi Sverige. 

Expansionerna följer ett år av stark tillväxt för Epassi, som under 2022 passerade gränsen på 500 miljoner EUR i GMV (Gross Merchandise Value), motsvarande en årlig tillväxt på 40%. Den imponerande tillväxten har bland annat uppmärksammats av Financial Times, vilka listade Epassi som ett av Europas snabbast växande företag – för andra året i rad och för tredje gången under de senaste fem åren. 

Expansionen innebär att Epassis digitala betallösningar samt gedigna branscherfarenhet når den italienska välfärden, vilket tillgängliggör smidiga personalförmåner för landets anställda. Eudaimon bidrar i sin tur med viktiga insikter som lokal expert och omfattande kunskap som ledare inom corporate welfare. 

– Vi är mycket glada över att bli en del av Epassifamiljen, då vi tror att partnerskapet representerar en fantastisk möjlighet att stärka våra verksamheter. Epassis unika teknik, digitala kapacitet och smarta betalningslösningar kommer vara nyckeln till en fortsatt ledande position på den italienska marknaden för personalförmåner. Vår expertis och erfarenhet inom corporate welfare kommer i sin tur att vara en stark tillgång för Epassi i Europa, säger Alberto Perfumo, VD för Eudaimon. 

Med en helt mobil strategi, som gör personalförmåner mer tillgängliga än någonsin tidigare, har Epassi blivit marknadsledande i Norden. Och tillväxtresan mot att bli branschledande i Europa har bara börjat. 

  Vi är otroligt stolta över att Epassi växer i allt snabbare takt, både inom och utanför landets gränser. Nu välkomnar vi Eudaimon till Epassifamiljen och är övertygade om att den italienska marknaden kommer att bidra med givande utbyten och positiv utveckling även för våra kunder på hemmaplan. Expansionen är ett startskott för att bli ledande i Europa, men innan vi tar nästa steg så ser vi till att boosta italienarnas välmående till max, avslutar Åsa Severgårdh, vd på Epassi Sweden.