Det svenska elschema-CAD-företaget cadett och det tyska programvaruföretaget Mensch und Maschine (MuM) har tecknat ett samarbetsavtal. Samarbetet innebär att cadett ges tillgång till den CAD-plattform baserad på AutoCAD OEM som MuM licensierar från Autodesk i USA.

cadett och MuM har tillsammans utvecklat tre nya cadett ELSA-produkter som kommer att marknadsföras under namnet ”cadett ELSA Solo”. I de nya produkterna ingår en AutoCAD OEM-baserad CAD-motor kallad ”Solo ecscad”. De nya cadett ELSA Solo-produkterna eliminerar behovet av en separat AutoCAD-licens och erbjuds till mycket konkurrenskraftiga priser.

  • cadett med huvudkontor i Järfälla, grundat redan 1979, är utvecklare av cadett ELSA, en av världens mest beprövade programvaror för elschemakonstruktion. Den första versionen av cadett ELSA började levereras 1985. Den nya versionen som nu presenteras – cadett ELSA R37 – är den 37:e i ordningen!

 

  • MuM med huvudkontor i Weßling, München, är en av världens största återförsäljare av AutoCAD och den särklassigt största i Tyskland. MuM bedriver också omfattande egen programutveckling, bl.a. av den i Tyskland välkända CAD-programvaran ecscad.

 

  • Autodesk med huvudkontor i San Rafael, Kalifornien, är världens största leverantör av CAD-programvara. AutoCAD som levererats sedan 1982 är den mest kända.