SKF:s koncernchef: ”Utan underhåll stannar Sverige!”

SKF gör en massiv satsning på Underhållsmässan 13–16 mars 2018.

– Vi vill hjälpa svensk industri att bli mer konkurrenskraftig. Genom vår världsledande teknik kan vi göra det, säger Alrik Danielson, VD och koncernchef för SKF.

Världskoncernen SKF är sedan många år djupt engagerad i Underhållsmässan, som går vartannat år på Svenska Mässan. Nästa år är inget undantag.
 SKF gör en storsatsning med två montrar på cirka 100 kvadratmeter totalt. Dessutom medverkar företaget på flera punkter i konferensprogrammet och arrangerar en ”industrisafari” till sin nya digitaliserade fabrik i Göteborg.

SKF:s koncernchef Alrik Danielson är keynote-speaker på Stora Scenen.

– Vi har en enorm mängd referensfall i en rad olika branscher i hela världen där vi hjälpt kunder öka sin konkurrenskraft. Vi har inte bara tekniken och lösningarna, utan också människorna som får det att hända, säger han.

– Besökarna i vår monter kommer att få konkreta nyheter och tips på hur du kan förbättra din underhållsprocess. Utan underhåll stannar Sverige.

I Göteborg gör SKF en 190-miljonerssatsning i produktionen av sfäriska rullager. Moderna tillverkningsprocesser, t ex intelligent slipning och digitala produktionskanaler, ska öka effektiviteten och korta ställtiderna.
Digitaliserat och automatiserat underhåll spelar en avgörande roll.

– Vi satsar stort på detta. För tänk dig själv, när du kopplar samman systemen inom produktion och materialflöden skapar du förutsättningarna för en sann spårbarhet i produktionen, säger Alrik Danielson.

– Du vet exakt när den specifika detaljen är tillverkad, vet precis vad som hänt i alla relevanta processer. 

Men den kunskapen, menar han, kan produktionen optimeras på ett nytt sätt. 
– Genom att installera system för tillståndskontroll från SKF kan du dessutom i realtid exakt veta hur produktionen mår och kan agera därefter i vad som behöver åtgärdas.

– På det sättet skapar du helt nya förutsättningar för att få ut mer ur din utrustning och dina investeringar.