Nya 24” AOC PDS241 och 27” AOC PDS271 har en ultraslimmad minimalistisk design, med ett asymmetriskt metallstativ, vilket gör den iögonfallande snygg även när den är avstängd. De är utrustade med 3-sidig ramlös AH-IPS-panel och har den första modulära designen någonsin i en skärm, då både ström och HDMI-utgångar är inkluderade i en och samma sladd integrerad i skärmfoten.
Sedd från sidan är skärmarna med sina blott 5,2 millimeters tjocklek tunnare än en smartphone. De Studio F. A. Porsche-designade skärmarna tilltalar en designintresserad publik och sticker ut ur mängden med sitt slimmade utseende och sin sladdlösa design. Den rena looken bidrar till att all uppmärksamhet riktas mot just – skärmbilden.
Brett färgomfång och vid betraktningsvinkel
Skärmarna må vara snygga avstängda, men än mer när de är påslagna.
Tack vare de senaste av AH-IPS-paneler, levererar både 24 och 27-tumsskärmen 1920×1080 pixlar i Full HD-upplösning, med vid betraktningsvinkel på 178 grader.
Behaglig för ögonen
För de som sitter länge och ofta vid skärmen så är dessa två utrustade med AOCs LowBlue Light-teknologi som reducerar skadligt blått kortvågigt ljus, utan att det påverkar färgprestandan hos skärmen. Med AOCs Flicker-Free-teknik regleras dessutom skärmens ljusstyrka med DC (Direct Current) istället för PWM (Pulse Width Modulation), vilket minskar ögontrötthet och irritation vid långa perioder av användning.
AOC PDS241 och PDS271 kommer finnas tillgängliga från juni 2017.