Skärmspecialisten AOC utökar sin produktportfölj av bärbara skärmar med nya I1601P. Bärbara skärmar är en smidig lösning för flerskärmsuppsättningar oavsett om du är på resande fot, arbetar hemma eller är på kontoret. Den nya 15,6-tumsmodellen (39,5 cm) är kompakt och har ungefär samma storlek som en vanlig laptop. I1601P har Full HD-upplösning och IPS-teknik för att återge fylliga färger och skärpa samt breda betraktningsvinklar (170/170°). Skärmen kan anslutas via både USB-A och USB-C-ingång.

Maxad flexibilitet

Medan USB-C-tekniken blir allt vanligare finns det laptops enheter som inte har ingången. Vid dessa fall gör DisplayLink-tekniken att videosignalen överförs via den vanliga USB-A-ingången vilket ger ökad produktivitet vid användning av både äldre och nyare enheter. Drivrutiner för DisplayLink kan laddas ned för en mängd olika operativsystem, inklusive Windows, macOS, Android, ChromeOS och Ubuntu.   

Skyddad oavsett var du är

I1601P har en minimalistisk och stilren design med en baksida i grå aluminium samt smala svarta ramar på framsidan. Skärmen kommer med ett medföljande smart fodral som skyddar mot repor och kan användas som ett vikbart stativ. Med en vikt på endast 800 gram är den lätt att ta med sig i en väska eller ryggsäck på såväl flyg som tåg.

AOC I1601P har en 15,6 tum IPS-panel med en upplösning på 1920 x 1080, en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och 5 ms i responstid. Skärmen har en ljusstyrka på 220 nits och antireflexskydd så att den kan användas i de flesta ljusförhållanden. Med LowBlue-läget reduceras potentiellt skadligt blått ljus och skärmen kan användas i landskaps- och porträttläge. OSD kan nås via de fysiska knapparna och även via programvaran i-Menu där Auto-Pivot-funktionen kan aktiveras.

AOC 1601P kommer finnas tillgänglig från augusti 2021.