Acron AB fortsätter att bredda sitt erbjudande genom att investera i en egen avancerad 3D-skrivare för metall. Detta öppnar helt nya möjligheter inom en rad områden där konventionell avverkande metallbearbetning begränsar.

Maskinen är en M2 Multilaser från Concept Laser och använder metoden DMLM, Direct Metal Laser M. Ett mycket fint metallpulver smälts samman lager för lager med en laser, material som inte används till detaljerna återanvänds till kommande detaljer.

Metallprototyper & produktion

Acron AB erbjuder 3D-printade komponenter för produktion och prototyper i olika legeringar. Stål, rostfritt stål, aluminium och titan för att nämna några. Fördelarna med additiv tillverkning i metall är många. Processen är helt verktygslös, vilket ger korta ledtider och en flexibel produktion, och olika detaljer eller varianter kan skrivas ut samtidigt för att spara tid.

Nya & komplexa geometrier

3D-utskrift är extremt effektivt vid tillverkning av komplexa geometrier och för konstruktionslösningar som inte är möjliga med konventionella tillverkningsmetoder. Ofta kan en enkel konstruktionsändring hos detaljer innebära att flera komponenter integreras till en enda, vilket både spar tid och pengar.

Efterbehandling

Acron AB har under en längre tid satsat på att bygga ut infrastrukturen runt additiv tillverkning och kan erbjuda olika typer av efterbearbetning av komponenter.

Bilder: Detaljer printade i rostfritt stål