När man som husköpare gör en av sina största investeringar i livet, vill man veta att allt blir som man önskat.

Möjligheten att, i förväg, få se hur ett potentiellt hus kommer att se ut, kännas och fungera är banbrytande för husindustrin – och den drivande kraften bakom Vizconfigurator, en ny online plattform som fungerar sömlöst med mjukvaran Vertex BD.

– Den här plattformen presenterar ett helt nytt sätt att arbeta på, säger Roger Johansson, Branch Manager för Vertex Systems Sweden.Det sparar både tid och pengar – två viktiga fördelar som möjliggör husbyggare att sälja fler hus med mindre resurser och, i slutändan, bli mer framgångsrika. Det är helt och hållet ett unikt verktyg jämfört med något annat som finns på marknaden idag.

Ökad Effektivitet Skapar Fördelar för Kunder till Vertex BD

För att skapa en ny plattform, samarbetade Vertex med två företag inom 3D-mjukvaruindustrin, Vizcon och Wisibel. Tillsammans skapade de ett verktyg som gör det möjligt för köparen att enkelt välja och anpassa ett hem på nätet, på bara några få steg.

Steg 1: Vizconfiguratorn integreras med Vertex BD, därefter kan användaren automatiskt skapa en 3D-konfigurator från originalet I CAD-modellen.

Steg 2: Den virtuella modellen delas med kunden via en unik URL-kod specifikt till det individuella projektet. Eftersom Vizconfiguratorn använder sig av den senaste 3D-teknologin, som tillåter rendering i realtid i webbläsaren, behöver kunden endast en webbläsare för att kunna använda plattformen.        

Steg 3: Kunden väljer därefter bland de upplagda valmöjligheterna, och kan på så vis se hur olika material och detaljer ter sig i huset, färgen på fasaden, olika golvmaterial, köksluckor med mera. Prisinformation kan också inkluderas.

Steg 4: Kunden kan bekvämt göra sina val från sin dator hemifrån.

– Vizconfiguratorn effektiviserar hela processen, säger Martin Carlsson, ägare och grundare av Vizcon. Genom att kunna se slutprodukten och hur allt fungerar tillsammans, resulterar det oundvikligen till mindre kontakter mellan husdesigner och husköpare, och färre ändringar i ordern längs vägen.

Den här effektiviseringen ger värde, oavsett storleken på projektet. Kommunikationen mellan Vertex BD och Vizconfigurator är helt automatiserad, så husbyggare behöver inte dela upp tjänsten mellan olika plattformar. Istället kan Vizconfiguratorn installeras och kundanpassas till alla slags hemsidor och arbetar sömlöst med Vertex BD från början till slut. Detta sparar tid, arbetstimmar och i slutändan pengar.

– Vi har presenterat plattformen för företag som ligger i frontlinjen när det gäller teknik och utveckling i branschen, och deras feedback har varit överväldigande positivt, säger Johansson. Det är ett kraftfullt verktyg – och vi tror att det kommer att ha en stor effekt på hela byggindustrin.

Referens: Mjöbäcksvillan

 Genom att använda Vizconfiguratorn som ett verktyg på vår hemsida, har vi mottagit flera kvalificerade förfrågningar varje dag! Potentiella kunder kan besöka vår hemsida, få en översikt av olika husalternativ, se alla våra produktillval, inklusive pris för materialleverens eller nyckelfärdigt. När kunden har gjort sina val får de en sammanställning som de kan välja att spara, dela eller skicka in till oss. Det är enkelt, okomplicerat och utan tvekan en av de bästa huskonfiguratorerna på marknaden.

Martin Carlsson, Vizcon (till vänster) and Roger Johansson, Vertex Systems Sweden (till höger).

– Partnerskapet mellan Vizcon-Vertex är en kraftfull kombination och industrins respons till produkten talar för sig själv, säger Reijo Havonen, VD på Vertex Systems. Genom att arbeta tillsammans som ett team, maximeras den fulla potentialen av digitala transformationer och hjälper användare av Vertex BD att göra det mesta av våra industriledande produkter och plattformar.

 

Nyfiken på att få veta mer om Vizconfiguratorn? Besök vår www.vertecad.com/se för mer information och för att se en live demo av produkten.