Mastercam ingår partnerskap med TITANS of CNC för att utbilda CNC-operatörer – nu och för framtiden

Ett alldeles färskt partnerskap mellan världens ledande CAD/CAM-programvara; Mastercam och den kostnadsfria utbildningsplattformen inom CNC-tillverkning; TITANS of CNC, säkrar tillgången av nästa generations högkvalificerade operatörer.  ”Ett spännande samarbete som inte bara ger tillgång till högkvalitativt utbildningsmaterial för skolor och lärare, utan dessutom har potential att bli en viktig resurs för alla våra operativa användare idag”, säger Mastercam Sveriges/AME’s VD Jan Bohman.

Amerikanska CNC Software, utvecklare av Mastercam, meddelade i slutet av 2019 att de ingått partnerskap med TITANS of CNC för att hjälpa till att utbilda nästa generations högkvalificerade CNC-operatörer och eliminera ett alltmer ökande kompetensgap. Det treåriga partnerskapet, syftar främst till att utveckla material som främjar och förespråkar utbildning inom CNC och däribland komplexa tillverkningsprocesser inom flygindustrin.

Mastercam är världens ledande CAD / CAM-programvara och har så varit hela 25 år i rad. Det är den mest använda CAM-programvaran globalt, både när det kommer till tillverkning och utbildningar på området. Programvaran används ofta i företag som kräver precisionsbearbetning, exempelvis inom fordons- och flygindustrin.

TITANS of CNC å sin sida, är en kostnadsfri utbildningsplattform, bestående av över 3 000 onlinekurser, som guidar såväl elever som lärare genom CNC-maskindrift och programmering. ”Titan Academy”, som det också benämns, består av videokurser i allt från rena grundläggande kunskaper inom CAD och CAM, till mer avancerat arbete, 5-axligt arbete och mycket, mycket mer.

Företaget har en snabbt växande skara användare, både bland studenter och yrkesverksamma operatörer, spridda i över 170 länder. Man har nyligen gett ut helt nya ”TITANS of CNC: Aerospace Academy”, som ger högkvalificerade operatörer de nödvändiga kunskaperna för att kunna producera komplexa flygplansdelar i de allra svåraste materialen.

 

– Vi är stolta över att samarbeta med ett sådant inspirerande team, säger Meghan West, VD på CNC Software som utvecklar Mastercam. Ända sedan starten har vi på CNC Software riktat stora insatser på att nå ut till utbildningssektorn. Vi har alltid insett vikten av att rekrytera och attrahera unga kompetenser till vårt område. TITANS of CNC har gjort det till sin mission att åstadkomma just detta. Vi är stolta och ödmjuka över att arbeta med en så underbar grupp människor som drivs av samma sak som vi, fortsätter West.

– Vi på TITANS of CNC är stolta över att samarbeta med Mastercam, den ledande CAM-programvaran globalt, säger Titan Gilroy, VD på TITANS of CNC. I takt med att vår akademi stadigt växer, anser vi att det är nödvändigt att undervisa med den allra senaste och mest avancerade CAM-programvaran och bearbetningstekniken som finns. Kunskap är makt, och det vi lär ut har en direkt effekt på tillverkningsföretagens förmåga att överträffa sina konkurrenter.

Gilroy fortsätter, ”I samband med att vi nyligen introducerade vår nya “Aerospace Academy” tog vi klivet upp till den absoluta högsta nivån av CNC-utbildningar. Med närvaron av ITAR-förordningar och de begränsningar detta medför, är det helt rätt att använda Mastercam som vår avancerade CAM-lösning. Förutom de extremt detaljerade och utmanande projekten som visas i nämnda ”Aerospace Academy”, kommer Titans of CNC att nyproducera flera av sina tidigare utgivna utbildningsprogram, men nu med Mastercam, däribland ”Rocket Series”, ”Building Blocks Series” och ”The Art of Fixturing Series”.

Dessa är alla helt kostnadsfria.

 

Mastercam Sverige/AMEs VD Jan Bohman, ser fram emot det tillskott av lättillgänglig och kostnadsfri kompetensutveckling som detta partnerskap innebär för alla nuvarande och framtida användare av Mastercam. ”Det är ett mycket spännande samarbete, som inte bara ger tillgång till högkvalitativt utbildningsmaterial för skolor och lärare, utan dessutom har potential att bli en viktig resurs för alla våra operativa användare idag”, kommenterar Bohman.