Elmia Subcontractor älskar säkra möten. Och vi älskar när våra utställare och besökare säkrar nya affärer på mässgolvet. Den 9–12 november 2021 är vi tillbaka fysiskt, digitalt – och säkert. Nu kör vi.

Vi lovar samma känsla i hallarna och samma fokus på affärer som alltid annars – men ändå lite annorlunda. Även om samhället börjar öppna upp så smått, kommer mässan att vara anpassad på ett sätt som gör att vi kan erbjuda säkra möten. 

– Vi har tagit tempen på besökarna och intresset för att komma till Elmia Subcontractor är stort, därför är det viktigt att vi öppnar försiktigt och på ett säkert sätt. Vi är väl förberedda och har vidtagit alla nödvändiga åtgärder som gör att vi kan arrangera en säker mässa. Det handlar bland annat om breda och luftiga gångar, separata in- och utgångar samt trängselvärdar runt om på mässan, säger Johanna Bjurevik, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Ända sedan pandemin startade har Elmia, tillsammans med övriga mässarrangörer i Sverige, jobbat med säkra möten under parollen ”Vi ses säkert” och är, som ett led i detta, nu covid-19-certifierad. När Elmia Subcontractor öppnar i november blir det en nystart för fysiska möten och nya affärsmöjligheter – platsen för detta är en självklarhet för industrikoncernen Weland.

– Vi vill vara tillgängliga för våra kunder, för kollegor i branschen och för andra besökare. Det är viktigt att visa att vi kan – långsamt och på ett säkert sätt – återgå till något som kan liknas vid det normala. Det känns riktigt bra att vara tillbaka på Elmia Subcontractor, säger Mattias Andersson, marknadschef på Weland. 

I år bjuder Elmia Subcontractor på det bästa från digitala möten kombinerat med den fysiska mässans styrkor. Matchmakingen Subcontractor Connect arrangeras därför både på plats och digitalt vilket skapar möjligheter för fler internationella och nationella kontakter. Självklart presenterar vi även i år smarta tekniska lösningar genom aktuella case på nya Tech Arena samt världsunika produkter, innovativa material och konstruktioner på inspirationsarenan InnoDex. 

Fyra teman genomsyrar Elmia Subcontractor 2021: Hållbarhet, Smart industri, Kompetens samt Samverkan. Dessa teman får extra stor plats i det digitala programmet som streamas för Elmia Subcontractors besökare runt om på arenan. Programmet bjuder även på nedslag i montrarna med besök hos ett antal utställare.

– I år är det utställarna som står i strålkastarljuset. Efter en tid utan att kunna träffa sina kunder hoppas vi att det blir riktigt fina återseende på Elmia Subcontractor. Utställarna är mässans hjärta och själ, utan dem hade mässan aldrig blivit vad den är i dag – det tycker vi är värt att uppmärksamma, säger Johanna Bjurevik.