Proptechbolaget Tmpl tecknar samarbetsavtal med fastighetsbolaget Kudu AB i Lund. Tmpls bostadsapp kommer utgöra en del i Kudus arbete att få hyresgästerna att trivas och må bra i sin bostad. Samarbetet inleds med att Tmpls boendeapp lanseras i nuvarande bestånd och på sikt kommer appen rullas ut till över 600 hyresbostäder.  

Tmpl grundades 2016 som ett svar på digitaliseringen som sker inom fastighetsbranschen. Dagens och morgondagens fastighetsägare och hyresgäster ställer nya krav på digitala, effektiva och enkla tjänster kring sitt boende. Nu breddar Tmpl sin kundportfölj och levererar sin digitala plattform och boendeapp till ytterligare ett fastighetsbolag – Kudu AB i Lund. Med Tmpls plattform kommer Kudu kunna förbättra och öka sin digitala närvaro med deras hyresgäster. Genom att digitalisera sina lägenheter och förenkla kommunikationen mellan förvaltning, service och boende – skapas en förenklad vardag.  

– Det gläder mig när fastighetsägare likt Kudu, med ett något mindre bestånd, tar ett ledarskap i den digitala transformationen i fastighetsbranschen. Kudu visar att Tmpls plattform går att applicera på vilket fastighetsbestånd som helst – oavsett storlek, eller geografisk plats, säger Henrik Svanqvist, VD på Tmpl. 

Tmpls boendeapp underlättar vardagsuppgifterna och gör det enkelt att i ett och samma gränssnitt hantera bokningar, kommunicera med grannar, ta del av dokumentation och även sköta felanmälningar. 

– Tmpls boendeapp underlättar vardagsuppgifterna och gör det enkelt att i ett och samma gränssnitt hantera bokningar, kommunicera med grannar, ta del av dokumentation och även sköta felanmälningar. –Med Tmpls plattform kan Kudu öka effektiviteten i sin verksamhet och samtidigt möta de digitala förväntningarna hos sina hyresgäster, säger Henrik Svanqvist.

Kudu köper, utvecklar och producerar fastigheter med den långsiktiga strategin om att vara aktiva inom såväl förvaltning, projektutveckling, konvertering och nyproduktion. Med en liten och effektiv organisation mitt i centrala Lund finns möjligheten att utan fördröjning hjälpa befintliga hyresgäster. 

– Det känns väldigt spännande att kunna erbjuda våra bostadshyresgäster en bostadsapp.  Med Tmpls plattform ser vi även möjlighet att effektivisera våra förvaltningsprocesser och öka den digitala närvaron ute i fastigheterna, vilket vi tror kommer att skapa ett mervärde för våra bostadshyresgäster, säger Johan Histrup, VD på Kudu. 

–Att finnas nära och tillgängliga för hyresgästerna är viktigt för oss. Via appen kommer våra hyresgäster kunna ta del av information och tjänster samt göra felanmälningar dygnet runt. Vi ser fram emot att lansera appen som även kommer vara till stort stöd vid våra pågående nybyggnationsprojekt då vi kommer erbjuda digitala hyreskontrakt via Scrive, vidareutvecklar Johan Histrup. 

Samarbetet inleds med att Tmpls app lanseras i det nuvarande beståndet och på sikt kommer boendeappen rullas ut till över 600 hyresbostäder i Lund.