Med Protolabs nya CNC-alternativ för flexibel ledtid kan deras kunder ändra leveransdatumet för sina bearbetade delar och därmed sänka kostnaden när de använder företagets e-handelsplattform.

Företaget erbjuder nu en rabatterad, flexibel tillverkningslösning för leverans av delar mellan 6 och 12 dagar efter beställning. Lösningen är ett komplement till den befintliga standardleveranstiden på bara tre dagar, och en snabbtillverkningstjänst för brådskande projekt, då delar skickas på bara en dag.

David Ewing, produktchef för Protolabs CNC-bearbetningstjänst i Europa, säger:

– Vi är kända på marknaden för snabb leverans av prototyper och färdiga delar.  Medan våra konkurrenters leveranstid för CNC-bearbetade delar mäts i veckor tar det bara dagar hos oss. Detta är perfekt för dem som behöver snabb prototypframställning eller har ett brådskande slutdatum att uppfylla.

– Men alla beställningar är ju inte lika brådskande, så med vårt nya CNC-alternativ för flexibel ledtid kan kunder som använder vår e-handelsplattform ladda upp sin CAD och se hur ett ändrat leveransdatum ger ett annat pris.  Vi har alltså gett dem ännu större kontroll över produktionen så att de kan anpassa denna efter egen budget och slutdatum. Kunder kan nu arbeta med omloppstider som passar bäst för deras projekt.

Programvaruplattformen som ligger till grund för kundens offert- och beställningsprocess levererar också en kostnadsfri design för analys av tillverkningsbarhet, så att deras CAD kan kollas före produktion. Där markeras detaljer som är omöjliga att bearbeta, men också områden där en ny design eller en ändring kan spara pengar åt kunden.

Ewing säger vidare: – Vårt nya alternativ för bearbetning till lägre kostnad har fortfarande snabbare leveranstid än vad de flesta konkurrenter kan erbjuda, och vår höga kvalitet påverkas inte alls av denna snabbhet – den enda variabeln är leveranstiden, och den är garanterad.

Protolabs använder 3-axlig fräsning och 5-axlig indexerad fräsning för snabb prototypframställning och lågvolymstillverkning av slutkomponenter i plast och metall. De använder också livebearbetning med en kombination av svarv- och fräsfunktioner för maskindelar med cylindriska detaljer av metallstångsmaterial. Kunden laddar upp sin CAD till Protolabs e-handelsplattform där denna enkelt kan lägga till gängade detaljer, däribland nyckel- och spolinsatser, i sin interaktiva offert.  När offerten har skickats visas på en 3D-bild vilka typer av gängor som är möjliga för respektive detalj.

Företaget lagerför över 30 typer av konstruktionsplaster och -metaller som är lämpliga för diverse applikationer och industrier.  Bland dessa ingår plaster som ABS, polykarbonatnylon och PEEK, och metaller som aluminium, rostfritt stål, magnesium och koppar. De erbjuder även omfattande tjänster för 3D-utskrift (för både plast- och metalldelar) samt formsprutning (formsprutning av plast, gjutning, övergjutning och insatsgjutning av flytande silikongummi).