PLMs position stärks ytterligare som den mest mångsidiga återförsäljaren av Additiv Manufacturing Solutions och support i Norden. Första försäljningen blev i Finland men nära efter kom Digital Mechanics i Västerås.
HP har i årtionden varit ett världsledande företag inom skrivarteknik och kommer att få stor inverkan på 3D-skrivarmarknaden med sin nya HP Multi Jet Fusion. Skrivaren erbjuder hög utskriftskvalitet med upp till 10 gånger hastigheten och till lägsta kostnad i förhållande till konkurrenternas 3D-skrivare på marknaden. 3D-skrivarna är baserad på flera patenterade HP-tekniker. HPs 3D-skrivare som använder Multi Jet Fusing (MJF) -tekniken kan producera helt funktionella kvalitetsdelar, och göra det med hög hastighet. Detta görs genom att använda smältmedel och exakt temperaturkontroll för att säkerställa en exakt selektiv smältning av pulvermaterialet.
Digital Mechanics, som säljer under devisen ”3D production with brains”, är en erfaren innovatör inom additiv 3D-produktion som arbetar för att utveckla branschen. De erbjuder företag inom tillverkningsindustrin tillgång till deras digitala fabrik för snabb produktion av komplexa detaljer i plast och metall. Målet är att kunderna ska bli effektivare i sin egen produktion.