Tekniken inom 3D scanning & 3D mätning expanderar ständigt. Vid sidan av annan industriell mätteknik är 3D ett av MLT Maskin & Lasertekniks största verksamhetsområde. Med huvudkontor i Göteborg tar nu MLT ett av de största stegen in i framtiden. Den 9–13 april öppnas portarna till det nya demo & mätcentrumet där kanadensiska Creaform kompletta utbud kommer att finnas för visning.

 Teknologin inom 3D mätning & scanning används idag i många branscher och fler upptäcker möjligheterna allt eftersom. På MLT har ett av verksamhetsområdena sedan 2011 varit att vara servicepartner och återförsäljare av Creaform. Idag är MLT & Creaform en ledande aktör som hjälper industrin i norden att vara marknadsledande när det gäller kvalitet & innovation.

Kvalitet, service och kreativitet är saker som MLT står för och ständigt reproducerar i sin dagliga verksamhet. Ett led i att vidareutveckla detta är att bygga ett dedikerat 3D demo & mätcenter.

Framtiden ligger i att utforska gränserna i vad teknologin kan åstadkomma och MLT siktar på att vara en allsidig aktör inom området. 

För att inviga mätcentret öppnas nu dörrarna till huvudkontoret för att visa det senaste inom 3D mätning. På plats kommer en automatiserad robot för kontrollmätning att finnas i sällskap med Creaforms övriga produkter.   

Kristofer Axelsson, ansvarig för 3D mätning på MLT säger:

– Det är med stor glädje som vi får öppna upp detta centrum som jag hoppas skall serva den nordiska industrin med stor kompetens i många år framöver.

Noggrannhet, automatisering och effektivitet står i centrum och fokus på reverse engineering. 

Sällan har det funnits ett helhetskoncept inom kontrollmätning & reverse engineering där utrustningen finns under samma tak och där man har en levande 3D utställning 365 dagar om året.

Tanken med mätcentret kommer ifrån att kunna erbjuda fler möjligheter i de projekt som MLT blir inblandad i. Vare sig det handlar om att scanna antika stolar för att bevara dem eller för att skapa underlag för motordelar så kommer centret att spela en stor roll.

Från och med nu kommer kunder och övriga intresserade få uppleva ett helhetskoncept inom 3D scanning och mätning ”hands-on”.

MLT tar därför steget ut i framtiden ännu en gång.