Philips Professional Display Solutions är först i branschen att lansera appen Philips ARc. En app som med hjälp av förstärkt verklighet (AR) fungerar som en unik brygga mellan designkoncept och slutinstallation av skärmar från Philips PDS.

Att presentera banbrytande innovationer är en del av Philips varumärkesidentitet och företaget är nu först på marknaden med en ny industriinnovation, genom Philips Professional Display Solutions lansering av ARc. ARc är en ny app för Augmented Reality, skapad för att underlätta designprocessen för integrering av Philips PDS-skärmar. ARc-appen visar hur den tänkta skärmlösningen skulle se ut, genom att exakt återge de olika skärmmodellerna direkt på den tilltänkta väggen. Med hjälp av ARc ges kunden vägledning inför val av produkt och lösning, för att direkt hitta en modell och skärmstorlek som levererar optimalt resultat, skräddarsytt för just deras verksamhet.

ARc-appen är lätt att använda och kan laddas ner till både smartphone och surfplatta. Med hjälp av enhetens kamera dokumenterar och mäter appen alla valda utrymmen. På så sätt blir det möjligt för användaren att hitta den lämpligaste skärmen genom att visa hur utvalda modeller ser ut monterade på den virtuella väggen. Appen kan också automatiskt fylla utrymmet med flera skärmar så att användarna kan konfigurera en videovägg – utan att behöva klättra på stegar eller använda verktyg.

ARc-appen är gratis att ladda ner och finns tillgänglig nu i App store och hos Google Play.