Mikael Jungklo använder eyeCRM i sitt jobb, ett specialanpassat CRM-system för personer med nedsatt syn.

– Utan eyeCRM hade jag haft väldigt svårt att utföra arbetet så här effektivt, säger han.

För Mikael Jungklo blev det svårt att fortsätta jobbet som fastighetsmäklare på grund av försämrad syn. I stället jobbar han nu som försäljnings- och marknadskonsult i egna företaget MWJ Sales AB i Malmö. Tack vare eyeCRM kan han erbjuda tjänster till företag och organisationer som behöver hjälp med telefonförsäljning, bokning av möten, marknadsföring, undersökningar, med mera. Med eyeCRM kan han enkelt och effektivt hålla reda på alla kontakter och genomföra sina uppdrag.

– Jag tar snabbt fram en kontakt i min iPad och klickar på telefonsymbolen så ringer eyeCRM upp automatiskt, säger han.

Enkelt och tydligt

eyeCRM gör det möjligt för honom att skapa kampanjlistor med de företag och organisation som ska bearbetas. Enkelt och tydligt visas information som företagsnamn, kontaktpersoner, telefonnummer och annat. Det gör att han direkt från programmet kan ringa en person och efter genomfört samtal notera aktiviteter, datum för nästa aktivitet samt annat väsentligt. Systemet sorterar kampanjlistan efterhand och visar de kontakter som ska tas varje dag. För att göra uppföljningen enkel visas antalet företag, antalet genomförda kontakter, status, med mera. Programmet är webb-baserat och kan användas på PC, MAC, iPhone, iPad, Android-mobiler och plattor.

Påverkat utvecklingen

Lars Bergqvist är CSO på Designtech Solutions AB i Luleå, en av Mikael Jungklos uppdragsgivare. Också Lars har nedsatt syn, samt mångårig erfarenhet av utveckling och försäljning av avancerade IT-system.

– Programmet eyeCRM gör det möjligt för personer med nedsatt syn att arbete effektivt med försäljning och marknadsföring, försäkrar han och tillägger:

– Utöver att vi använt Mikaels tjänster framgångsrikt i flera år har vi också varit med och påverkat utvecklingen av eyeCRM.

Produkter och tjänster

Designtech Solutions är ett företag med ytterligare ett stort antal produkter och tjänster inom IT-system för dokument- och projekthantering.

– Eftersom det här projektet med eyeCRM har varit så framgångsrikt, erbjuder vi på Designtech nu företag och organisationer att utveckla kundanpassade system, appar och webbsidor som är speciellt anpassade för personer med nedsatt syn, eller andra funktionshinder, säger Lars.

Viktigt att tänka på

Han betonar att det är en rad faktorer att tänka på när man utvecklar system för personer med nedsatt syn:

– Det är viktigt att använda rätt färger på text och bakgrund, rätt typsnitt och storlek på text, tydliga knappar, möjlighet att förstora texten – och att anpassa systemet för talsyntes.

Fotnot: CRM står för ”Customer Relationship Management”, vedertaget begrepp för datasystem som hanterar uppgifter och underlag för effektiv försäljning.

 Mer information:

www.eyecrm.com

www.designtech.se                   

lars.bergqvist@designtech.se

 

Av Hans Olov Ohlson