Med mångårig erfarenhet inom byggbranschen så ansluter nu Steinar Vordal till oss på Vertex Systems. Steinar kommer bearbeta nya potentiella kunder i Norge. 

Steinar Vordal, Teknisk säljare, Vertex Systems Norge:

– När Vertex och Roger kontaktade mig så kändes det både roligt och självklart att hjälpa Vertex på den Norska marknaden. Att jag varit aktiv i byggbranschen sedan mitten på 80-talet gör ju att man både samlat på sin en hel del erfarenhet och kontakter. Ska bli roligt att vara en del av Vertex resa på den Skandinaviska marknaden. 

Roger Johansson, Bransch Manager, Vertex Systems Skandinavien: 

– Vi hälsar Steinar varmt välkommen till vårt gäng. Steinar har stor erfarenhet av husfabriker och dess processer, något som är en stor fördel i identifierande av nya kunder. Vi ser stort fram emot att öka vår aktivitet i Norge och Steinar har helt rätt erfarenheter för att veta var Vertex BD kommer skapa värde.

Nytt samarbete: XL-BYGG och Vizcon 

Som ett led i att modernisera byggmaterialhandeln lanserar XL-BYGG och Vizcon nu ett samarbete där man möjliggör för kunderna att få beräkningar på materialåtgång, inklusive en visualisering av byggprojektet i 3D. Syftet är att förenkla kundernas byggprojekt och att minska materialsvinnet.

Som ett led i att förenkla och effektivisera kundernas byggprojekt lanserar nu XL-BYGG tillsammans med Vizcon ett verktyg som förser både handlare och kund med medel för enklare kommunikation och offerering. Processen är enkel – kunden förser handlaren med en analog eller digital ritning som sedan görs om till en offertritning och en modell i 3D som visualiserar kundens projekt och som möjliggör kalkylering och mängdning av materialet.

– Vi vill förenkla och berika för kunden och den här tjänsten innebär att kunden sparar både tid och pengar. Mängdberäkningen innebär också att materialsvinnet minskar vilket är bra för miljön, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Tjänsten har precis rullats ut till ett tjugotal XL-BYGG-handlare som nu erbjuder tjänsten till sina kunder, både proffs- och privatkunder. Framöver kommer samtliga handlare inom XL-BYGG att ha möjlighet att erbjuda tjänsten.