Ultimaker, som är den ledande tillverkaren av 3D-skrivare, presenterar den nya mjukvaran Ultimaker Cura 3.0. Bland annat kan den med hjälp av en pluginfunktion integrera med industristandardiserade CAD-applikationer, som SolidWorks och Siemens NX. Ultimaker Cura 3.0 innehåller också en ny version av slicer-mjukvara som förbättrar både prestandan och användarupplevelsen för Ultimakers hårdvara, mjukvara och tjänster.
I september 2017 introducerade Ultimaker en ny mjukvarustrategi som innebär regelbundna lanseringar med uppgraderingar som löpande förbättrar den befintliga hårdvaran. Det här medför ett system som kontinuerligt levererar förbättrade resultat för användarna över tid. Ultimaker Cura 3.0 utgör den första lanseringen inom den nya strategin.
De främsta fördelarna med Ultimaker Cura 3.0 inkluderar:
• CAD-integrering. Tillhandahåller integrerat arbetsflöde mellan industristandardiserade CADapplikationer som SolidWorks och Siemens NX.
• Uppdaterat användargränssnitt och UX-design. Nytt gränssnitt med stilrent utseende, ett nytt färgschema och intuitiva reglage för kontroll av utskriftsinställningarna.
• Nya inställningar för skins. De nya inställningarna (Skin Removal Width, Skin Expand Distance, Extra Skin Wall Count) resulterar i mindre strängar, bättre toppdetaljer och snabbare utskrifter.
• Snabbare uppstart. Starthastigheten är dubbelt så snabb, vilket innebär mindre väntetid och mer tid för printing.
— Att våra partners nu kan länka sina insticksprogram till Ultimaker Cura 3.0 skapar oändliga möjligheter för professionella att kunna utnyttja sina 3D-skrivare fullt ut. Företag kan skapa nya arbetsflöden som är skräddarsydda efter deras specifika produkter. Våra partners lösningar förser oss med värdefulla insikter om slutanvändarnas önskemål och behov, vilka
kommer guida oss i utvecklingen av våra produkter, säger Paul Heiden, Senior Vice President, Product Management, på Ultimaker.
Om Ultimaker
Ultimaker har sedan 2011 vuxit till en marknadsledare tillverkare som tillhandahåller kraftfulla, professionella och användarvänliga stationära 3D-skrivare. Med kontor i Holland, New York och Boston, samt produktionsanläggningar i Europa och USA strävar Ultimakers team på över 300 anställda efter att ständigt erbjuda marknadens högsta kvalitet på 3D-skrivare, mjukvara och tjänster.