MLT Maskin & Laserteknik presenterar Creaforms senaste lösning för automatiserad kvalitetskontroll. MLT har funnits i den mättekniska branschen i 30 år och har sedan 2011 jobbat aktivt med 3D mätning. De andra områdena är Processmetrologi, Vibrationsmätning, Laseruppriktning och Balansering. 

 På 4.1 x 4.1 x 3.1 meter har kvalitetskontroll med automatiserad 3D scanning tagit ännu ett steg framåt. MLT har idag nöjet att presentera Creaforms nya produkt: CUBE-R. En robotcell för snabb, kvalitativ och noggrann kontrollmätning på fabriksgolvet.

Creaform från Kanada är ett av världens ledande märken som producerar, utvecklar och säljer teknik inom 3D scanning och mätning. Sedan 2011 har MLT Maskin & Laserteknik varit leverantör av Creaform som återfinns hos alla ledande tillverkare som har högsta krav på tillförlitlighet och noggrannhet.

CUBE-R, en robotcell är det senaste tillskottet och kännetecknas av snabbhet, tillförlitlighet och effektivitet. En självklar lösning för automatiserad kvalitetskontrolls applikationer. I cellen ingår MetraSCAN-R, en kraftfull robotmonterad optisk 3D scanner som kan integreras i fabrikers automationssystem utan att tumma på exaktheten. Detta är den perfekta lösningen på flaskhalsproblematik i produktivitet som kan uppstå hos mer traditionella CMM system.

CUBE-R är ett system som optimerar produktionscykeln och detta leder på sikt till bättre kvalitet. Till skillnad från tidigare system tillåter Creaforms 3D scanning tillverkande företag att utnyttja kraften som optisk 3D mätning besitter.  

Med en kapacitet på att kunna inspektera hundratals av detaljer varje dag kombinerat med att den levereras redo att installeras direkt på golvet gör det till ett tilltalande koncept. 

Kristofer Axelsson, ansvarig för 3D mätning på MLT säger:

 

  • Detta nyckelfärdiga koncept från Creaform kommer att integrera väl med våra kunders höga krav på tillförlitlighet och noggrannhet. Industrin står idag inför ett skifte med kortare ledtider men samtidigt högre krav på slutprodukt och där kommer CUBE-R vara ett stort hjälpmedel för att säkra kvaliteten och därmed konkurrenskraften hos våra företag i Norden.

 

Färdig att börja använda blir CUBE-R ett strålande tillskott till Creaforms övriga utbud av mätsystem.