Digitala tillverkaren Protolabs nylanserar Protolabs Network med globala tillverkningspartners och utökar samtidigt tjänsteutbudet inom tillverkning och presenterar fler kostnadsalternativ för volymtillverkning. Partnernätverket, tidigare känt under namnet Hubs, är ett bevis för Protolabs målsättning att erbjuda en sammanhängande kundupplevelse under ett enhetligt varumärke. Lanseringen av Protolabs Network kommer tre år efter köpet av det Amsterdambaserade tillverkningsnätverket Hubs, som haft en omfattande tillväxt sedan förvärvet 2021. 

– Vi bygger en affärsmodell som är helt ny inom tillverkningsindustrin och kunder har redan börjat se stora fördelar, förklarar Rob Bodor, Protolabs CEO. 

– Bara under tredje kvartalet 2023 ökade Protolabs Network sina intäkter, jämfört med samma period förra året, med närmare 87%! Det visar inte bara vilka smarta kunder vi har som utnyttjar det nätverket erbjuder, utan också vilka fantastiska medarbetare vi har på Protolabs, som utvecklat och etablerat en så ny och innovativ modell, säger Rob Bodor. 

Affärsmodellen som Rob Bodor hänvisar till är en kombination av Protolabs egna fabriker och det globala leverantörsnätverket Protolabs Network, som ger kunder anpassade produktionsresurser genom hela produktens livscykel. 

Protolabs Network omfattar mer än 250 partners som genomgått en omfattande utvärdering. Dessa partners utökar Protolabs erbjudanden och funktionalitet samt ger alternativa kostnadsmodeller till kunderna. Kunder får tillgång till bland annat snävare toleranser, fler alternativ på ytfinish och högre volymer till lägre produktionskostnad. Nätverket med produktionspartners kompletterar Protolabs egna erbjudanden av tillverkning i mindre volymer on-demand.

– Det här är framtiden inom produktion, helt skräddarsydd tillverkning utifrån kundens behov, när de behöver det och till det pris de vill ha, säger Peter Horowotz, vd för Protolabs Network. – Det är spännande att befinna sig i framkanten och själv få uppleva den här utvecklingen, avslutar han. 

Den nya portalen Protolabs Network är live nu. För mer information om Protolabs digitala tillverkningsmodell och Protolabs Networks roll i verksamheten, gå till beskrivningen av Protolabs ramverk för framtiden.