Hög produktionstakt kombinerat med avancerad mätning och kvalitetskontroll i 3D kan låta som en tuff utmaning. På MLT Maskin & Laserteknik menar man det motsatta. På ScanAutomatic 9-11 oktober visas upp deras lösningar med den allra senaste tekniken för högprecisionsmätning inline – man kallar det för Inline Metrology.

Mätning och kvalitetskontroll inline är ett område som ökar i både efterfrågan och utbud. I dagens industrier krävs allt mer avancerad kvalitetskontroll och fler mätbara resultat i produktionen. Som systemintegratör av LMI Technologies kraftfulla produkter kan MLT erbjuda skräddarsydda helhetslösningar för automatiserad mätning och 3D-scanning inline.

MLT satsar kontinuerligt på framtidens mätning där Inline Metrology står i framkant med lovande teknologi. LMI Technologies lanserade i dagarna version 5.1 som är en ytterligare uppdatering till den populära Gocator-serien. Versionen 5.1 karaktäriseras av nya smarta verktyg för avancerad 3D-mätning och i kombination med Gocators fabrikskalibrerade hårdvara kan allt fler mätningar förflyttas från mätrummet till produktion. För MLT innebär detta möjlighet till att kunna ta nästa steg i utvecklingen av automatiserad mätning och 3D-scanning inline.

Robin Bergqvist, försäljningsansvarig för Inline Metrology säger:

– Användningsområdet för dessa sensorer är otroligt stort och skapar möjligheter för både små och stora industrier att förbättra sin kvalitet utan att tumma på produktionstakten. Genom att vi paketerar den absolut senaste sensortekniken i ett komplett och användarvänligt system blir tröskeln låg för våra kunder att flytta in mätningen i produktionen, där den enligt oss egentligen hör hemma.

Ett urval av de nya funktionerna i Gocator 5.1:

Surface Segmentation Tool
Identifiera och mät enskilda objekt även om de överlappar eller rör vid varandra. Verktyget skapar nya möjligheter för mätning och statistik i exempelvis vid produktion av volymprodukter så som skruvar, matvaror etc. Utöver inbyggda mätverktyg för höjd, bredd och längd är det även möjligt att skapa egna avancerade 3D-verktyg och applicera på varje enskilt objekt som identifierats av verktyget.

Surface Track Tool
Med nya Surface Track Tool är det möjligt att utföra flera mätningar efter varandra längs en fördefinierad bana. Verktyget kontrollerar att ytan på detaljen följer banan och levererar kritiska mått, så som bredd, höjd, offset och kontinuitet. Detta är särskilt kraftfullt i applikationer där man vill kontrollera att exempelvis en limfog håller en förutbestämd höjd eller att en pressad kant följer en viss form.