TÄNK OM! 

Det måste gå, tänkte vi. Det måste gå att bygga snygga hus som inte kostar skjortan. Och slipsen. Det måste gå om vi ifrågasätter alla gamla sanningar och hittar nya, moderna sätt att bygga och tänka. Och det gick. Sedan 2008 har vi förändrat byggbranschen! Och under åren har vi förfinat vår process, vårt tänk och utvecklat vår vision om att se till att många människor ska kunna förverkliga sina bostadsdrömmar. Hemligheten? Här kan du läsa hur vi gör! 

HITTA LIKASINNADE. 

Vi har en tanke, men vi kan inte lösa allt själva! Så tänkte vi och började leta efter riktigt bra medarbetare och företag som ville följa oss på vår resa. Sakta men säkert fann vi en skara passionerade individer som delade vår vision. Tillsammans med ett fåtal utvalda leverantörer, arkitekter och ingenjörer formade vi en grupp som tog avstamp i att skapa en ny typ av huslösningar. Alla delade vi samma tanke: att lyckas förena god design med hög kvalité och skapa prisvärda hus. 

EGEN FABRIK. 

För att kunna arbeta snabbt och kunna garantera inflyttningstider och kvalité, lärde vi oss snart att vi helt enkelt behövde kunna ta ansvar för hela produktionen. Lösningen blev en egen fabrik! Vi hittade en fantastisk och väl fungerande fabrik i Litauen. Vi byggde ut och installerade nya maskiner och skapade en av de modernaste byggfabrikerna i hela Baltikum! Där arbetar idag 65 specialutbildade byggnadstekniker, snickare och processledare. Det mesta av produktionen sker för hand, och stoltheten över hantverket är en av hemligheterna till det fantastiska resultatet. Vi skickar allt material från Sverige till fabriken, bygger husdelarna och skickar sedan hem delarna igen. Det här är ett nytt sätt att tänka som visat sig fungera mycket bra och är en del av hemligheten bakom Panghus.

ARKITEKTRITAT. 

Att kunna skapa väl designade hus innebar självklart att vi måste arbeta med arkitektur på nya sätt. Vi samarbetar ett flertal utvalda innovativa arkitekter. En av våra arkitekter, Jonas Waldemarsson, är en av Sveriges mest välkända arkitekter. Hans känsla för rumsbildning och ljusflöde var en stor hjälp för att skapa våra första attraktiva bostäder. Inför varje nytt projekt och varje ny plats skapar vi hus som går i harmoni med omgivningen. Det gemensamma är alltid yteffektivitet, modernt, stilsäkert och stora fönsterpartier. Vi skapar synergier genom att återanvända grundläggande tankar, former och material. 

MATERIAL. 

Alla material är noga utvalda tillsammans med vår arkitekt så att de harmonierar med husets design, självklart alltid med fokus på prisvärd kvalité. Några saker försöker vi arbeta konsekvent med: Golvvärme på samtliga plan – skapar ett behagligt klimat och möjliggör fönster från golv till tak. Målade väggar med microlit – ökar hållbarheten och ger ett rent och snyggt intryck. Våra hus har inga elementskarvar vilket gör att de upplevs som platsbyggda. Kök från svenskt snickeri. Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Vitvaror från italienska Smeg. Klinker i entré – ett bra sätt att skapa ett sobert intryck och dessutom skydda husets vackra trägolv från grusiga skor etc. Våra plankgolv – ger en inbjudande känsla av trägolv. Fönster från danska Velfac som har smal karm vilket ger större fönsteryta. Fönstren har aluminium på utsidan och trä på insidan. Designade spotlights från Maxel. Massiva innerdörrar – ger en gedigen känsla och bättre ljudisolering. Isolerade innerväggar – ljudisolerar på ett effektivt sätt (här sparar många andra tillverkare in vilket inte syns, men hörs när de boende flyttar in). Spånskiva bakom alla gipsväggar (ej på brandklassade väggar) – gör det enkelt att sätta upp saker på väggarna utan plugg. Helkaklade badrum – skurna plattor vilket möjliggör smalare fog och ett exklusivare intryck. Innertrappor med dold belysning. Dolda installationer – alla rör är inbyggda i väggarna.

LÄGET. 

De flesta vill bo med närhet till mataffär, dagis, skolor och annan service. Många vill dessutom ha närhet till natur och rekreationsområden. Vi försöker alltid hitta lägen som kombinerar dessa önskemål. Det placerar oss ofta lite i utkanten av tätorten, där det finns en bra balans mellan stad och natur. Vi utgår inte från det som är till salu – utan letar upp den obebyggda marken som passar bäst. När våra hus är på plats blir ofta läget ett av de bästa i regionen. 

PRISVÄRT! 

En kombination av alla nya tankar, nya processer och passionerade människor gör att vi lyckas skapa fantastiska hus till fantastiska priser. Det som är standard i våra hus är ofta dyra tillval hos andra (om det ens finns som tillval). Det som känns som ett dyrt hus hämtat ur en inredningstidning har blivit en del av vardagen för hundratals familjer runt om i Sverige. Vi brinner för att förverkliga husdrömmar – det är ingen hemlighet.

Panghus ansluter till Vertex-teamet 

Martin Larsson, VD Panghus AB 

Vi genomför nu ett omfattande utvecklingsarbete med digitalisering av vår process och våra husmodeller. Vår ambition är att utmana branschen med en unik process och en effektiv produktion vilket möjliggör en god lönsamhet samtidigt som vi kan erbjuda en attraktiv produkt till våra kunder. Att nu ha landat i Vertex känns som helt rätt beslut för att möjliggöra detta arbete fullt ut. Det kommer bli en spännande resa och vi ser fram emot ett gott samarbete med Vertex-teamet med Roger i spetsen.

Roger Johansson, Bransch Manager Vertex Systems Skandinavien:

Att få förtroendet att leverera CAD/BIM-system till Panghus känns verkligen som starten på en spännande resa. Med högt ställda förväntningar från bägge parter så inleds nu arbetet att automatisera Panghus processer både mot sin industrialiserade produktion men även mot projekt/inköps-systemet Vintly. Just i Panghus fall, där man som fastighetsutvecklare äger hela kedjan, så blir potentialen kring automationsnivån i alla led påtaglig. Där blir Vertex BD en viktig kugge i maskineriet.