Du som är korttidspermitterad, arbetslös eller precis har avslutat tidigare studier har nu chansen att öka din kompetens inom givarelektronik, sensorer och signalbehandling samt analog elektronik för att antingen få nya arbetsuppgifter eller bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningen pågår i 10 veckor under hösten 2020 med start i september. På grund av rådande pandemi bedrivs utbildningen mestadels på distans och ger 50 yrkeshögskolepoäng samt är berättigande till CSN stöd. Utbildningen är framtagen av EC utbildning i samarbete med Motion Control AB.

Utbildningen i givarelektronik vänder sig till dig som arbetar eller kommer i kontakt med sensorer och sensorsystem. Utbildningen breddar dina kunskaper och ger dig ny kompetens inom området. Goda kunskaper inom matematik krävs för att du skall kunna dra full nytta av utbildningen. Utbildningen är en flexibel vidareutbildning som passar både dig med erfarenhet av elektronisk mätteknik på gymnasie- och högskolenivå eller dig som vill öka din arbetskompetens och kunskap inom sensor- och signalbehandlingsområdet.

Utbildningen inom analog elektronik bedrivs mestadels på distans, men en del kursmoment sker på plats i Västerås. Den passar både personer med gymnasiekompetens och högskolenivå samt ingenjörer i allmänhet som vill förbättra sina kunskaper inom området analog elektronik.