CADCOM fyller jämnt och i samband med det invigs nya lokaler på Sankt Eriksgatan 63 i Stockholm. CADCOM ansvarar för MagiCAD i Sverige som är det marknadsledande CAD-programmet för installationsbranschen i norra Europa.

På tjugo år har mycket hänt. När MagiCAD lanserades hade programmet banbrytande teknologi med möjlighet att skapa 3D-ritningar med integrerade beräkningar. Stort fokus var och är fortfarande att programmet ska vara flexibelt och lättanvänt. Programmet utvecklas hela tiden och idag är samarbetet över internet, i molnet, något som bara växer.

– Även samarbetet och samordning mellan olika discipliner med hjälp av digitala verktyg ökar. Olika aktörer i ett projekt, som arkitekter, entreprenörer, konstruktörer och konsulter, kan tillsammans ta fram 3D-modeller istället för att sitta med pappersritningar och beräkningar på var sitt håll. Det möjliggör simuleringar i tidigare skede av projektet, vilket ger effektivare konstruktioner och i slutändan effektivare hus, säger David Malmgren, VD på CADCOM.

MagiCAD är skalbart och används i stora projekt som Slussen och Karlatornet, samtidigt som det är en favorit hos många mindre företag tack vare användarvänligheten. Det finns färdigifyllda mallar, vilket ger en kort startsträcka för både stora och små projekt.

– Vår filosofi är att MagiCAD ska vara den bästa applikationen för både AutoCAD och Revit, oavsett storlek på projekt. Det viktigaste skälet till vår framgång är att många av våra kunder har bidragit med idéer och önskemål som format MagiCAD och CADCOM till vad det är idag. Vi kommer fortsätta att ha en nära relation till våra kunder och följa utvecklingen i branschen så att MagiCAD behåller sin position längst fram i ledet, säger David Malmgren.