Byggnadsingenjörer kan utföra materialberäkningar 70 % snabbare med Revu
Angus Cockburn är byggnadsingenjör med mer än 35 års erfarenhet. Några veckor efter övergången till Bluebeam Revu för digitala materialberäkningar fick han ett brådskande samtal från en golventreprenör. Entreprenören ville att Angus skulle hjälpa honom att buda på ett sjukhus med fyra våningar och 1 500 rum i London. Han ville att Angus skulle göra beräkningar för 10 olika golvbeläggningar. Det fanns en hake – deadline för budet var tre dagar senare.
”Det skulle ha tagit mig två veckor att slutföra det här jobbet för hand”, säger Angus. ”Jag visste att det enda sättet att klara deadline var att utföra beräkningarna digitalt. Men eftersom jag ännu inte hade använt Bluebeam Revu så mycket var jag inte helt säker på att det var tillräckligt kraftfullt för det här jobbet. Det var ett test i skarpt läge.”
Under de närmaste dagarna använde Angus Bluebeam Revus beräkningsverktyg för att placera över 2 700 area- och omkretsmarkeringar på PDF-kopior av budritningarna. Bluebeam Revu omfattar även ett räknarverktyg som utför längd-, diameter-, vinkel- och volymmätningar, men sådana markeringar krävdes inte för det här projektet.

 
Angus använde Bluebeam Revu för att mäta upp 1 500 rum på bara tre dagar. Bara den här ritningen innehåller nära 600 markeringar för materialberäkningar.

För varje ritning använde Angus den inbyggda kalibreringsfunktionen för att definiera den faktiska skalan genom att välja en längd från ritningen med ett känt värde. Möjligheten att exakt ange skalan för en hel ritning sparade enormt mycket tid för Angus. Han anpassade också färgen på varje markering. Genom att välja en färg från Bluebeam Revus verktygsfält kodade han ritningen så att varje golvbeläggningstyp representerades av en viss nyans. Slutligen, när Angus använde Bluebeam Revu för att beräkna måtten, matade han in värdena i ett Excel-dokument som han senare importerade till Atlantis QSPro för att skapa en byggnadskalkyl. ”Eftersom jag inte hade jobbat så mycket med Bluebeam Revu visste jag inte att Revu spårar alla markeringar i en lista som kan exporteras till en CSV-fil. Nu när jag vet det kommer jag att spara ännu mer tid genom att eliminera ett extra steg”, säger Angus.