COMSOL AB, det svenska mjukvaruföretaget och den ledande leverantören av mjukvarulösningar för modellering av multifysik lanserar en ny version av COMSOL Multiphysics och COMSOL Server.

Den nya versionen erbjuder enorma prestandaförbättringar jämfört med tidigare versioner. Användaren upplever upp till 10x snabbare hastighet i mjukvarans respons vid t.ex. hantering av modeller med flera tusen geometriska objekt.
– Version 5.3 är ett resultat av vårt fortsatta fokus på att leverera högklassig matematisk modelleringsprogramvara. Vi tror att våra kunder kommer att sätta stort värde på nya lösare, flera nya fysikgränssnitt och många förbättringar, från modellutveckling till delning av simuleringsappar, säger Svante Littmarck, VD för COMSOL, Inc.
Boundary Element Method (BEM) är nu tillgängligt för modellering av elektrostatik och korrosion och användaren kan även kombinera Boundary Element Method och Finite Element Method med stor flexibilitet.
COMSOL stöds av operativsystemen Windows, Linux och macOS. Application Builder stöds av operativsystemet Windows.

Bildtext: den här modellen är gjord med Multibody Dynamics Module och Acoustics Module i COMSOL version 5.3 och simulerar ljud och vibrationer en växellåda.