Scanningteknik med strukturerat ljus är för första gången någonsin tillgänglig för portabla mätarmar.

Hexagons Manufacturing Intelligence-division lanserade RS-SQUARED Area Scanner för Absolute Arm– och synkroniserar för första gången en områdesscanner med en portabel mätarm. RS-SQUARED har utformats för snabb scanning av enkla former och ytor och kan mäta delar snabbare än traditionella laserscanners och andra scanners med strukturerat ljus.

I RS-SQUARED kombineras flexibliteten hos en portabel arm med hastigheten i scanningsteknik med strukturerat ljus. Den tar upp till fyra ”rutor” med 3D-punktdata per sekund, samtidigt som den mycket exakta mätningen av beröringsproben behålls, även i svåråtkomliga områden. Eftersom RS SQUARED inte kräver några referensmarkörer eller använder ytterkantsprojektion som andra liknande scanners minskas tiden det tar för att scanna delen till ett absolut minimum.

– Med RS-SQUARED vill vi att användarna ska kunna scanna delar så snabbt som möjligt, säger Anthony Vianna, produktchef för Absolute Arm. – Och det innebär inte bara tiden det tar att scanna hela delen, utan också tiden som krävs för att förbereda den. Det faktum att RS-SQUARED är den första vitljusscannern som inte använder referensmarkörer på det traditionella sättet – eftersom Absolute Arm hanterar referenserna – är en av de främsta faktorer som gör att användarna kan mäta med minsta möjliga stilleståndstid.

RS-SQUARED Area Scanner är det perfekta komplementet till det befintliga utbudet av scanners, sensorer och prober som redan är tillgängliga för Hexagon Absolute Arms, och utgör ett ultrasnabbt alternativ som passar utmärkt för stora delar med lägre detaljkrav. Precis som de befintliga laserscannersystemen RS6 och RS5 kan RS-SQUARED enkelt tas bort från armen när som helst och bytas ut mot en annan sensor eller probe utan att någon kalibrering krävs.

Tillsammans med lanseringen av den här banbrytande nya scannern har Hexagon även presenterat nya Control Packs för den senaste generationens Absolute Arm-system. Hexagons nya Control Packs erbjuder fullständig funktionalitet över en enda kabel, vilket avsevärt minskar trassel på verkstadsgolvet. Den avancerade Wireless Pack-modellen ger också scanningsprestanda med fullständig hastighet via WiFi för alla Absolute Arm-scanners, däribland flaggskeppet RS6 Laser Scanner och den nya RS-SQUARED Area Scanner, tillsammans med dubbla batterier som kan bytas under körning för ström hela dagen.
Den kan köpas som ett nytt komplett system med en ny 7-axlig Absolute Arm, eller som retrofit för alla aktuella generationer av 7-axliga Absolute Arm-system.