I april 2019 kommer Sverige för första gången att vara ett partnerland vid Hannovermässan, världens största industrimässa med ca 220 000 besökare från 98 länder, 6 500 utställare och 2 500 journalister.

Teppo Tauriainen, utrikesråd för handelsfrågor vid Utrikesdepartementet, förklarar att partnerland vid Hannovermässan innebär unika möjligheter för svenska företag. Här kan företagen hitta nya partners, återförsäljare och nå ut på fler marknader. Mässan erbjuder också ett tillfälle för utländska företag som funderar på att investera i Sverige att knyta kontakter. Hannovermässan är en viktig mötesplats för olika aktörer inom näringsliv, politik, akademi och olika organisationer.

Svenskt näringsliv kommer att fokusera på innovation, hållbarhet, digitalisering och globalisering. Syftet är att positionera Sverige, svenska företag och svenska lösningar som världsledande inom smart industri. Bakom kraftsamlingen står ABB, Combient, Ericsson, SKF och Tetra Pak, tillsammans med regeringen och en rad aktörer som Energimyndigheten, Ignite Sweden, KTH, RISE, SISP och Vinnova.

”Hello let me introduce my friend” är det svenska kommunikationskonceptet där landet Sverige får en röst och på detta sätt berättar om landets styrkor och vikten av smart samskapande. 

På plats i den svenska paviljongen på Hannovermässan, som pågår 1-5 april 2019, är bl a Sweden Co-Lab, ett växthus för samskapande (Co) och innovation (Lab). Ambitionen är att positionera Sverige som en ”hotspot” för innovation, forskning, testbäddar och trender. Ledorden för Sveriges närvaro blir innovation och digital transformation. Med goda exempel och gemensamma aktiviteter ska Sverige synliggöras i den 1000 kvadratmeter stora paviljongen på Hannovermässan.

I paviljongen planeras bland annat startup match-making, samt en rad aktiviteter för att presentera samarbeten mellan stora och små bolag. Paviljongen ska bjuda in till inspiration, fördjupad dialog, kreativitet och nätverkande.

För närmare information kontakta och besök:

info@swedenhannovermesse.com

lisa.tullus@business-sweden.com

www.hannovermesse.de

www.swedenhannovermesse.com

www.hannovermesse.de/partner-country-sweden