Vid sidan av väletablerade Epilog Lasers utrustningar tar nu Signcom in den brittiska leverantören Lotus Laser. Företaget startades på 1990-talet av laseranvändare som sedan valde att själva bli återförsäljare till de två största tillverkarna inom området. Intresset ökade och man började själva att utveckla användarvänliga och prisvärda maskiner av hög kvalitet, vilka kom att heta Lotus Laser. I sortimentet finns både DC-laserskärare och lasrar med Galvo-teknik i olika storlekar och med olika styrkor. Maskinerna tillverkas i Storbritannien och testas noga innan de skickas vidare. Lotus Lasers gedigna erfarenhet har varit en stor fördel vid utvecklingen av produkter och tillbehör som man vet efterfrågas av användarna. Där behoven finns kan Lotus Laser också ta fram egna speciallösningar.

– En stor fördel med produkterna från Lotus Laser är att känsliga delar såsom glastuben hos DC-lasern noggrant kontrolleras innan den godkänns för installation, berättar Andrés Tiszavari, produktansvarig för Lotus Laser hos Signcom. Andrés fortsätter:

– Detta ger en glastub av högsta kvalitet med längre livslängd. Maskinerna har också säkerhetsklass 2 och fungerar utmärkt i exempelvis skolor. Det är riktigt roligt att kunna erbjuda dessa kraftigt dimensionerade maskiner som tack vare smart programvara är mycket enkla att använda.