Det inträffar mer än 40 000 vattenskador varje år i Sverige. Vilket resulterar i stora ekonomiska och stressfyllda situationer för de som drabbas. Många vattenläckor skulle kunna förhindras då det finns produkter på marknaden som förhindrar läckor på ett enkelt och effektivt sätt.

En modern vattenfelsbrytare kan mäta vattenflödet i realtid och upptäcka vattenläckor omedelbart. Vattenfelsbrytaren skyddar hemmet från skador orsakade av alltifrån droppläckage till brustna vattenledningar.

Det här kan hända vid en vattenskada:

 • Skadad egendom
 • Möbler, elektronik, kläder och andra ägodelar kan skadas eller förstöras av vattnet.
  Värdefulla föremål som fotografier eller dokument kan gå förlorade.
 • Ekonomiska förluster
 • Hemförsäkringen täcker oftast reparation och återställning men man drabbas ändå av kostnaden för självrisk och nedskrivning av inventarier.
 • Hälsorisker
 • Ej korrekt åtgärdad vattenskada kan skapa mögel och mögelsporer som är skadlig för hälsan.
 • Skador på byggnad
 • Väggar, golv, tak och andra delar av byggnaden kan skadas av vattnet. Elektriska system kan bli skadade och innebära fara som måste åtgärdas.
 • Stress och påverkan av välbefinnandet
 • En vattenskada kommer plötsligt och oftast olägligt vilket skapar en enorm stress för den som drabbas. Vardagen vänds upp och ner under en längre tid för att komma tillrätta och åtgärda skadan.

Tidskrävande återställning

Återställningsarbetet kan ta tid och innebära besvär under en lång period. Vid svåra vattenläckor kan man behöva alternativt boende i flera månader.

Undvik att drabbas av en vattenskada med hjälp av en vattenfelsbrytare!

Vattenskador är den enskilt största skadekostnaden i försäkringsärenden. En vattenfelsbrytare är alltid en god investering för att ge dig trygghet. Med en typgodkänd vattenfelsbrytare erbjuder de flesta försäkringsbolag rabatt på din villaförsäkring, reducerad självrisk, eller ger bidrag för installationskostnaden vid installation.

Det finns vattenfelsbrytare som kan kopplas upp en app och som skickar notiser till dig om ett läckage skulle uppstå. Du kan även se din vattenförbrukning och har möjlighet att stänga av vattnet på distans. Något som kan vara bra till fritidshuset eller när du är på resande fot.

LK CubicSecure är en godkänd och prisbelönt vattenfelsbrytare. Den är liten och är enkel att installera även i små utrymmen. I drift sköter den sig automatiskt och övervakar systemet dygnet runt för att upptäcka alla typer av läckage. Den har omedelbar avstängningsförmåga för att skydda ditt hem och du får notis i appen direkt om en avvikelse upptäcks. Appen ger dig dessutom full koll på din vattenförbrukning i realtid.