MMD, det ledande teknikföretaget och licenspartnern för varumärket Philips bildskärmar, lanserar Philips 349P7FUBEB och 272B7QUPBEB – två nya skärmar med Quad High Definition (QHD), båda utrustade med USB-C.

MMD utökar konstant sitt utbud av högkvalitativa skärmar med USB-C-portar. USB-C erbjuder högre hastighet för dataöverföring och gör det möjligt för användaren att ladda, överföra ljud- och videosignaler med olika protokoll samtidigt som den ansluts till internet – allt via en och samma sladd. Skärmen blir såväl en laddningsstation för mobiltelefoner, surfplattor och laptops, som en dockningsstation för kringutrustning såsom kamera eller hörlurar och en kopplingsstation om man vill använda sig av flera skärmar.

Extra mycket skärm på 34 tum


349P7FUBEB är ett nytt tillskott till Philips produktlinje Brilliance P. Det är en ultrabred bildskärm på 34 tum utvecklad för WQHD-upplösning (3440 x 1440). Denna högavancerade skärm ger en såväl fördjupad som förstärkt bildupplevelse via Crystal Clear-teknik och hög färgupplösning – allt i 21:9-format och en MVA-panel. Med en uppdateringsfrekvens på 100Hz lämpar den sig extra bra för film och dataspel och har en diskret pop-up-webbkamera som går att dölja när den inte används. Med Philips MultiView-teknik kan både stationära och portabla enheter visas samtidigt på skärmen via bild-vid-bild eller bild-i-bild.

Förbättrad ergonomi och miljö


Med sin USB-C-port är nya 27-tumsskärmen Philips 272B7QUPBEB en stor tillgång för den som behöver mer skärmutrymme än en laptop vanligtvis har. USB-C-kabeln strömmar data och högupplöst video i USB 3.1-hastighet och laddar externa enheter med upp till 60W i timmen. IPS-panel i Quad HD-upplösning (2560×1440 eller 2560×1080 pixlar) ger en kristallklar bild. Med RJ-45 10/100/1000 Ethernet-uttag är det även möjligt att smidigt och säkert ansluta till internet med kabel, medan DisplayPort ger det enkelt att koppla samman skärmen med andra skärmar. Philips 272B7QUPBEB kan även roteras 90 grader, för arbete i vertikalt läge. 
Både Philips 349P7FUBEB och 272B7QUPBEB är utrustade med LowBlue-läge, en mjukvaruteknik som reducerar skadligt kortvågigt blått ljus. De har även SmartErgo Base, en justerbar skärmfot där lutning, vridning och höjd kan skräddarsys efter behov.

Philips 349P7FUBEB och 272B7QUPBEB är tillgängliga från juli 2018.